Säkerhetsmaterieltekniker till Heavy Airlift Wing (HAW) Pápa Ungern

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba i en spännande miljö utomlands.

HAW är en multinationell flottilj baserad I Pápa, Ungern, vars verksamhet är ett samarbete mellan tolv nationer.  Tillsammans har man köpt och bemannar tre Boeing C-17 Globemaster III och opererar dem gemensamt världen över i ett 30-årigt åtagande. Sverige har varit verksamma på plats sedan 2008 och vi har idag ca 26 anställda i HAW och två i SWE National Support Element (NSE). Tillsammans med medföljande familjer består kontingenten av ca 80 personer varav ca 15 skolbarn.  

Personalen i den svenska kontingenten har Pápa (35 000 inv.) som tjänstgörings- och bostadsort under tjänstgöringstiden. Pápa är beläget cirka 18 mil väster om Budapest (till Wien ca 16 mil, till Bratislava ca 12 mil). Avståndet mellan Pápa stad och Pápa Air base är ca 6 km.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som säkerhetsmaterieltekniker ingår du i ett team om 5 personer med personal från Norge, Nederländerna och USA.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att hantera och inspektera utrustning såsom fallskärmsutrustning, överlevnadsutrustning, kroppsskydd, flytvästar, mörkerhjälpmedel, syrgasmasker, räddningsflottar och hjälmar. Du arbetar med att iordningställa och inventera utrustning ombord på flygmaskinen inför varje uppdrag. Tunga lyft förekommer. Du arbetar under ledning av en specialist i flygsäkerhetsmateriel. Arbetet innebär också att upprätta och underhålla underhållsdokumentation, materielförsörjning och materielansvar. Funktionen tillhandahåller också periodisk träning och utbildning av flygande personal.

Du har veckovis jour på roterande schema.

Du ingår i Logistics Support Squadron (LSS).

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av hantering av flygsäkerhetsmateriel
 • Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift
 • Syn 1.0/1.0 med eller utan glasögon. Intyg erfordras
 • Körkort B
 • Goda kunskaper inom Microsoft Office
 • Goda kunskaper att läsa och förstå manualer

Meriterande

 • Hantera symaskin
 • Instruktörsutbildning inom flygsäkerhetsmateriel

Personliga egenskaper

Den speciella miljö som tjänstgöringen och verksamheten utomlands innebär ställer stora krav på noggrannhet, precision, god samarbetsförmåga, social kompetens och flexibilitet. Du bör kunna ta initiativ, vara ansvarstagande och jobba självständigt samt fungera väl i grupp.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättningen av befattningen.

Övrigt

 • Avtal om utlandskontrakt och riktlinjer för anställningsvillkor vid tjänstgöring utomlands tillämpas (URA), vilket bl.a. innebär förtroendearbetstid.
 • Arbetet innebär arbete på oregelbundna tider, ex dag, kväll, natt och helgdagar samt utbildningar och övningar i USA och Europa.
 • Har du familj finns det möjlighet för den att följa med, vilket vi rekommenderar. För barn i skolålder erbjuds skolundervisning på engelska eller via distans. Undervisningen sker på Quality School International Pápa (www.qsi.org). 
 • Tjänstgöringsperioden startar sommaren 2022 och inriktas mot att omfatta 3-4 år. De exakta tidpunkterna för tjänstgöringsperiodens start och längd fastställs i samband med uttagning till befattningen och i samråd med arbetstagaren.
 • Utbildningar och erfarenheter som saknas och bedöms nödvändiga för tjänsten kan kompletteras efter överenskommelse.
 • Innan du börjar din tjänstgöring får du genomföra en besöksresa till Pápa efter överenskommelse.
 • Försvarsmaktens regler för fysisk standard gäller.

Upplysningar om tjänsten

C Internationella avdelningen,

Roger Saxin, 0510-47 76 11

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

C NSE Papá,

Thomas Kling, 070-585 55 89

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

Internationella avd,

Mikael Svensson, 0510 – 47 70 99

Åsa Wikström, 0510-47 71 15

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

Fackliga företrädare:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, 072 - 98 11 659

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-30. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt beskriver din familjesituation.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 maj 2021
 • Plats: Ungern - Pápa, Pápa, Ungern
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-06-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan