Logistikbefäl till Skaraborgs flygflottilj F 7

Om tjänsten

Som logistikbefäl ingår du i Logistikenheten vid F 7. Enheten omfattar verksamheter inom förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst samt miljö, fastighetsfrågor och hälso- och sjukvård. Enheten består av drygt 60 medarbetare och omfattar såväl ledning, samordning och genomförande.

Befattningen är placerad på logistikenhetens beredningsavdelning. Logistikberedningen har bland annat ansvaret för att samordna garnisonens samlade logistiklägesbild och stödja chefen LogE taktiska logistikledning..

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som logistbefäl är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att stödja chefen för logistikberedningen med beredning av logistikärenden inom försörjning, materieltjänst, teknisk tjänst och transporttjänst. Befattningen innebär materielplanering, materiel- och förnödenhetsförsörjning samt inventering. Framtagning av underlag inför krigsförbandsvärdering och tillståndspliktig verksamhet inom LogE verksamhetsplatser. Planering, uppföljning och genomförande av teknisk tjänst samt agera kontrollfunktion mot Försörjningsavdelningen och Teknikavdelningen gällande materielflöden i LIFT/PRIO. Befattningen innebär även att ta fram rutiner och processer inom området och driva utvecklingsarbeten inom enheten och på flottiljen. Som logistikbefäl är det viktigt att vårda och utveckla sina kontakter samt samverka med aktörer både internt och externt.

Kvalifikationer

 • Yrkes- eller reservofficersutbildning, OR 7–8
 • Erfarenhet av arbete med FM materielförsörjning
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet
 • Mycket goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
 • Körkort B för manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap

Meriterande kvalifikationer

 • Goda kunskaper om logistikprocesser på central nivå
 • Logistikutbildad inom förnödenhetsförsörjning eller teknisk tjänst
 • Erfarenhet av arbete i regements-/flottiljstab eller bataljonsstab inom logistikfunktionen eller vid teknisk avdelning
 • Erfarenhet av arbetet med FM materielfördelningsorder (MFO)
 • Genomförd logistikkurs inom FM avseende nationell logistik ex MANLOG eller Nationell logistik
 • Goda kunskaper om FM administrativa stödsystem, t.ex. SAP, IOR, LIFT
 • Körkort C

Personliga egenskaper
Du är mycket ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du är resultatinriktad. Du tycker om samarbete och samordning, ser vad som behöver göras och tar initiativ. Du har en hög personlig integritet och förmåga att skapa och bibehålla förtroende.
Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Anställning: Tillsvidare anställning med 6 månaders provanställning, heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Såtenäs
Lön: Individuell lön tillämpas

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till avdelningschefen för logistikberedningen, Håkan Persson, tfn 0510-47 75 92.

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659

Välkommen med din ansökan senast 2021-07-04. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 juni 2021
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-07-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan