Företagssjuksköterska till Skaraborgs flygflottilj F 7

Om tjänsten

Försvarshälsan är en inbyggd företagshälsovård med Försvarsmakten (FM) som uppdragsgivare. Försvarshälsan ansvarar för företagshälsovård för anställd personal, flygmedicinska undersökningar och bedömningar för flygande personal, hälso- och sjukvård för elever och värnpliktiga samt sjukvårdsberedskap vid militära övningar och insatser. På Försvarshälsan Såtenäs består hälsoteamet förutom en chef av företagsläkare, flygläkare, fysioterapeuter, sjuksköterskor, företagssjuksköterskor, en psykolog, en hälsopedagog, en arbetsmiljöingenjör och en medicinsk sekreterare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som företagssjuksköterska har du ett omväxlande arbetsinnehåll och du är en resurs i hälso- och arbetsmiljöfrågor till chefer och anställda på flottiljen. Du är tillsammans med vår nuvarande företagssjuksköterska kundansvarig, med ansvar för att planering och genomförande av insatser, på flottiljens olika enheter. Du ingår i ett team av professionella konsulter och teamet arbetar tillsammans för att stödja organisationen, gruppen och/eller individen.

Du kommer att arbeta självständigt och i nära samarbete med Försvarshälsans övriga professioner. I dina arbetsuppgifter ingå bland annat:

 • Lagstadgade och allmänna hälsoundersökningar
 • Hälsoanalyser, arbetsmiljöanalyser
 • Provtagningar, vaccinationer
 • Rehabilitering i arbetslivet
 • Missbrukshantering, drogtestning
 • Utbildningsinsatser av olika karaktär.
 • Hälso-och sjukvård för soldater under utbildning - självständiga medicinska bedömningar på mottagning och vid militära övningar.
 • Vårddokumentation i Asynja/CGM J4

Vi vill att du bidrar med nya tankar och idéer i vårt aktiva arbete i att utveckla och förbättra vår verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad leg. sjuksköterska med flera års arbetslivserfarenhet. Meriterande är relevant utbildning med vidareutbildning inom företagshälsovård. Det är också meriterande om du har arbetslivserfarenhet från mottagningsarbete och/eller utbildning/erfarenhet av samtalsstöd.

Som person är du ansvarstagande, handlingskraftig och samarbetsvillig. Du har ett hälsofrämjande synsätt och ett genuint intresse för människor, deras hälsa och deras arbetsmiljö. Du har en god förmåga att möta och lyssna in våra kunders behov. Du har lätt för att ta kontakt med både nya och gamla kunder. Du har intresse och förmåga att arbeta självständigt likväl som i ett team. Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig.

Övriga kvalifikationer:

 • Goda IT-kunskaper
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • Körkort B för manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap

Arbetstid/Varaktighet
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning, heltid.

Arbetstidens förläggs i huvudsak till vardagar men arbetsgivaren har rätt att förlägga arbetstiden på veckan alla dagar. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Individuell lönesättning tillämpas.

Övrigt
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Tjänsteresor kan förekomma.

Arbetsort
Såtenäs

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta: Avdelningschef Försvarshälsan Såtenäs Jennie Sterner, 0510-47 72 39.

Fackliga representanter:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659

Välkommen med din ansökan senast 2021-07-04. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som företagssjuksköterska/leg. sjuksköterska är du placerad vid Försvarshälsan som ingår i Logistikenheten. Logistikenheten omfattar verksamheter inom förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst samt miljö, fastighetsfrågor och hälso- och sjukvård. Enheten består av drygt 60 medarbetare och omfattar såväl ledning, samordning och genomförande.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 juni 2021
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-06-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan