Planeringsofficer till Militärhögskolan Karlberg

Om tjänsten

Vill du vara en del av en enhet som har huvuduppgift att skapa förutsättningar för Försvarsmaktens tillväxt och stödja personalen vid MHS Karlberg samt utbildningen av framtidens officerare? Då har vi jobbet för dig.

Vid Militärhögskolan Karlberg utbildar vi nästa generations officerare och vidareutvecklar Försvarsmaktens personal.

Din roll som Planeringsofficer är att samordna Skolenhetens verksamhet gentemot skolledningen, staben och andra enheter inom MHS Karlberg. Du tillser att Skolenhetens resurser går i takt med givna uppgifter.

Befattningen är placerad vid Skolenheten och enhetens huvuduppdrag är bland annat att ansvara för förläggningar, utbildnings- och representationslokaler, yttre miljö samt att stödja vid statsceremoniell verksamhet. Du kommer stå för den militära kompetensen vid enheten där din uppgift bland annat kommer bestå i att stödja chefen Skolenheten i produktionsfrågor samt ledning och utveckling av enheten. I din befattning har du ansvaret för att planera, leda och följa upp den dagliga verksamheten för att skapa bästa möjliga förutsättningar för verksamheten vid skolan.

Arbetet innebär dagliga kontakter med andra enheter och externa aktörer inom MHS Karlberg. Skolenheten stödjer vid statsceremoniell och annan besöksverksamhet på MHS Karlberg där kvälls- och helgtjänst kan förekomma.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten innebär bland annat följande uppgifter inom området:

 • Arbetsledning av enhetens medarbetare
 • Företrädare för logistikfunktionen med materieltjänst och underhåll
 • Företräder enhetschefen vid bland annat produktionsledningsmöten, logistikmöten, marknadsråd
 • Planering av omsättning, underhåll och nyinvesteringar av inventarier i förläggningar och lokaler
 • Värd vid statsceremoniell och annan extern besöksverksamhet

Kvalifikationer

 • Specialistofficer i nivå OR-7 alternativt Officer nivå OF1-2
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet som kommendant eller motsvarande befattning
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens stödsystem framförallt PRIO och LIFT
 • Erfarenhet av teknisk tjänst i Försvarsmakten

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen tror vi att du gillar ett arbete där ingen dag är den andra lik. Rollen som planeringsofficer vid Skolenheten kännetecknas av högt personligt ansvarstagande och där du förväntas vara självgående och drivande i enhetens planering och arbetsprioritering. Du bör tycka om att ge stöd och service till andra och ha förmågan att kunna planera och vara steget före i allt från inköp till underhållsplanering.

För att trivas i rollen bör du som person vara prestigelös, drivande, positiv och lösningsfokuserad. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se)

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: 100%

Arbetsort: Solna

Tillträde enligt överenskommelse.

Mer information om befattningen och rekryteringsprocessen lämnas av Chefen för SkolE Malin Widö, 073-303 46 22 (under v 28 - 31 är Malin anträffbar via mail malin.wido@mil.se)

Fackliga företrädare

SACO-S: Maria Back-Nilsson, Försvarsförbundet: Stefan Ragnebrink, Officersförbundet: Patrik Bäck

Samtliga nås via MHS Karlbergs vxl: 08- 514 390 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-07-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 juni 2021
 • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan Karlberg – MHS K
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan