13. Säkerhetsbataljon söker Stridsledningsofficer-Logistik

Om tjänsten

13. Säkerhetsbataljon söker Stridsledningsofficer-Logistik till 311. Funktionspluton

13. Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och innehåller delar från armén, marinen och flygvapnet.

Världen är i ständig förändring. Dagens konflikter och möjligheter till informationsspridning kan ha stor påverkan utanför stridens arena. Att inneha kännedom om motståndarens intentioner, kapacitet och avsikt är av stor betydelse för att alltid ligga steget före och en viktig del i vårt arbete. Med ett brett spektra av funktioner och metoder stoppar 13. Säkerhetsbataljon säkerhetshotande verksamhet.

13. Säkerhetsbataljon verkar med små patruller över stora ytor för att tidigt upptäcka och kunna motverka säkerhetshotande verksamhet innan motståndaren har lyckats utföra sitt uppdrag. Förmågan att verka då det råder låg beredskap är ett framträdande drag för vårt förband.

Inom 13. Säkerhetsbataljon finns ett antal skvadroner, där 131. Säkerhetsskvadron ingår. Skvadronen innehar huvuddelen av bataljonens verkansdelar. Skvadronen består av skvadronsledning med stab, en funktionspluton, en spaningspluton och två säkerhetsplutoner grupperade i Kungsängen samt en säkerhetspluton grupperad i Uppsala. 131. Säkerhetsskvadron deltar i säkerhetsoperationer autonomt samt under ledning av bataljonsstaben beroende på insatsens omfattning och karaktär.

Vi övas för att hantera de fem huvudtyperna av säkerhetshot, såväl inom Sveriges gränser som utomlands:

 • Kriminalitet
 • Sabotage
 • Subversion
 • Underrättelseverksamhet
 • Terrorism

Huvudsakliga uppgifter:

Som Stridsledningsofficer-Logistik vid 311. Funktionspluton är du en del av plutonsledningen och har ett delansvar för verksamhet kopplad till plutonens och i förlängningen skvadronens logistikfunktion. Att underhåll, materielbeställningar och fordonstjänsten av skvadronens resurser är i drift och tillgängligt är en central del av din arbetsinsats. Vidare kommer du leda, planera och administrera materieltjänsten och befattningsutbildningar inom pluton och skvadron. I plutonsledningen kommer du vara delaktig i planeringen, genomförandet och efterarbetet av plutonens övnings- och insatsverksamhet. Du förväntas stödja plutonchefen och ställföreträdande plutonchefen i det dagliga arbetet. I din roll krävs det att du har en hög initiativförmåga i kombination med ett strukturerat arbetssätt samt att du skapar förutsättningar för att lösa tilldelade uppgifter, både enskilt men även i grupp. Kompletterande utbildning för att tjänstgöra som Ställföreträdande Plutonchef ges vid skvadronen och anpassas till dina tidigare kunskaper och erfarenheter.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer
 • B-körkort

Meriterande Kvalifikationer

 • Instruktörskompetens inom strid, fordon, logistik, sjukvård och ledning
 • Erfarenhet av arbete inom säkerhets- och underrättelseförband
 • Utbildningar vid FmUndSäkC
 • Militärpolisutbildning
 • Militära förarbevis LPTGB TPGBB TLB TRUCK

Personliga egenskaper

I rollen som Stridsledningsofficer-Logistik till 311. Funktionspluton ser vi att du som individ har god självkännedom, inser dina styrkor och utvecklingspotential samt är en prestigelös individ. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo i olika riktningar samt har en hög färdighet att lösa uppgifter enskilt samt i en arbetsgrupp. Du är följsam, lyhörd, pedagogisk och känner ett ansvar för både din egen och dina kollegors utveckling och välmående samt vill bidra till en god arbetsmiljö där Försvarsmaktens värdegrunder är vägledande. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper, lämplighet för befattning och tidigare meriter.

Övriga upplysningar

 • Tillträdesdatum enligt överenskommelse
 • Allergier mot hund får ej förekomma, alternativt helt fri från allergiska besvär vid medicinering
 • Individuell lönesättning tillämpas och anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för den personal som inte har en nuvarande befattning vid Försvarsmakten
 • Skvadronen eftersträvar att ha en arbetsplats som återspeglar samhället och ser gärna sökande med varierande bakgrund
 • Arbetsort Kungsängen

För upplysningar om befattningarna kontaktas: Fj Edgar Muelle 0723- 98 50 25 alt via mail på LG-13sakbat-rekrytering@mil.se

För information gällande rekryteringsprocessen kontaktas: Personalgeneralist Ida Hyppel via mail på LG-13sakbat-rekrytering@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-27. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för den befattningen du söker. Vi vill även att du bifogar minst tre referenser, varav den ena är nuvarande eller tidigare chef och intyg/betyg från relevanta utbildningar samt tjänstgöringsomdömen mot denna befattning.

Intervjuer och tester vid Livgardet genomförs fortlöpande.

Fackliga företrädare

Kenneth Hartikainen OFR/S

Stefan Morin OFR/O

Johan Gillemyr SACO

Tomas Klasson SEKO

Samtliga nås via 08-584 540 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 juni 2021
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-06-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan