Soldater till framtidens svenska luftvärn!

Om tjänsten

Vill du vara med och bygga upp Sveriges nya luftförsvarsförmåga?

Har du genomfört militär grundutbildning? Saknar du gemenskapen, ordning och struktur? Vill du vara en del av något större och bidra till Försvarsmaktens ökade förmågor? Eller är du redan anställd vid annat förband men vill vara med i ett av de största ombeväpningsprojekten Försvarsmakten genomfört i modern tid?

Då har ni kommit rätt!

Just nu står det svenska luftvärnet inför stora, positiva förändringar när Luftvärnssystem 103 - Patriot - ska införas! Därför söker vi personal med driv, engagemang och rätt inställning! 

Här levereras Eldenhet 103

För att omhänderta de system vi har samt de nya luftvärnssystem som ska tillföras söker vi särskilt dig som har teknisk/mekanisk bakgrund och/eller utbildning! Även du med militära förarbevis för tunga fordon är särskilt intressant!

Tjänsten

Lönen är kopplad till ansvar och dina arbetsuppgifter. Vid övning, beredskap och insats kommer du få extra ersättning enligt gällande kollektivavtal.

Du kommer ha tillgång till gym och andra träningsmöjligheter för att upprätthålla en god fysisk förmåga, eller för att träna dig att klara de fysiska krav och påfrestningar som tjänsten kräver. Du kommer erbjudas möjlighet till träning på arbetstid - tre timmar per vecka!

Mängden betalda semesterdagar avgörs av din ålder:

  • 28 dagar fram till du fyllt 29 år
  • 31 dagar från det att du fyllt 30 år
  • 35 dagar från det att du fyllt 40 år

KVALIFIKATIONER
 • Godkänd grundläggande militär utbildning (Värnplikt/GMU eller motsv)
 • Svenskt medborgarskap

MERITERANDE
 • Teknisk/mekanisk utbildning
 • Körkort och miltärt förarbevis
 • Tekniskt/mekaniskt intresse
 • Gruppchefsutbildning i Försvarsmakten 

PERSONLIGA EGENSKAPER
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

ÖVRIGT
Anställningsform: Inledningsvis provanställning i sex månader, därefter tidsbegränsad anställning som GSS/K enligt lagen om vissa Försvarsmaktsanställningar.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Halmstad
Tillträdesdatum: Inriktning - september 2021

Du skall senast vid intervju kunna uppvisa intyg/betyg för godkänd militär grundutbildning. Allra bäst är att direkt bifoga alla dokument - CV, personligt brev, betyg/intyg - i din ansökan.

FÖR INFORMATION OM REKRYTERINGSPROCESSEN OCH LEDIGA BEFATTNINGAR
Fj Mattias Sachs - mattias.sachs@mil.se - 0701-458939

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
OFR/O Magnus Franzén

OFR/S Senadin Sela

Båda nås via växelnummer 08-51439000 

Välkommen med din ansökan senast 2021-07-31. Din ansökan bör innehålla CV samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet.

Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 juni 2021
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Luftvärnsregementet – Lv 6
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan