Administrativ handläggare

Om tjänsten

Arméstaben söker Handläggare teknisk tjänst till Teknik- och vidmakthållande kontoret

Teknik- och vidmakthållande kontoret (TVK Mark) ingår som en sektion inom Stödavdelningen och ansvarar för materielunderhåll och materielnyttjande inom Armén samt säkerställer att materiel vidmakthålls i enlighet med systemmålsättningar.

I TVK Mark ingår fem systemdetaljer där en av dessa är placerad i Halmstad och hanterar Luftvärn (Lv) och soldatburna vapen. Detaljen ansvarar för flera Lv system där system 103 Patriot är ett av flera.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som administartiv handläggare har du en nyckelroll i att sammanhålla samtlig överlämningsinformation mellan Försvarsmakten (FM) och Försvarets materielverk avseende Lv system 103.

I takt med att materielöverlämningen av Lv system 103 är genomförd övergår mottagen materiel till att förvaltas och konfigurationsledas av FM. Här övergår arbetsuppgifterna från att vara administartivat sammanhållande för överlämningen till att vara sammanhållande för administartiv drift och statusuppföljning inom underhåll och vidmakthållande samt stöd till andra materielsystem. Utöver arbetet med materielöverlämning arbetar du även med att stödja detaljen med övriga administartiva uppgifter.

 

Kvalifikationer

 • Gymnasial utbildning med inriktning mot administartion eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömmer som likvärdig
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Kunskap och erfarenhet av att arbeta i SAP 
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i exel

Meriterande är

 • Erfarenhet av förbandsverksamhet inom FM
 • Erfarenhet av materielledning inom FM
 • Erfarenhet av FM stödsystem LIFT
 • Erfarenhet av arbete i modulerna teknisk tjänst och Business objekt (BO) i SAP

 

Personliga egenskaper

Du som söker har mycket god samarbetsförmåga och är van att hantera många kontaktytor. Du är initiativrik, sjävlständig och drivande och klarar av att arbeta under press. Du behöver ha en god social förmåga samt ha lätt för att skapa kontaktnät.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift och kan planera, prioritera och organisera ditt arbete.                                                            Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av

Detaljchef Jens Björklund

Tel: 0505-4510 00. Mejl: jens.bjorklund@mil.se

 

Fackliga företrädare (nås på telefon 0505-45 10 10 00)

OFR/O- Thomas Lahti

OFR/S- Clarence Arnstedt

Saco-S- Jan Johansson

SEKO- Christian Hedberg

 

Övrigt

Befattningskategori: Civil 

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanstälning för dig som inte är anställd i FM

Sysselsättningsgrad: Heltid (40tim/vecka). Kvälls- och helgtjänst kan förekomma. Resor främst inom Sverige med även utrikes ingår i tjänsten.

Arbetsort: Halmstad

Lön: Individuell lönesättning enl. FM kollektivavtal

Tillträde: Snarast enl. överenskommelse

 

Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att du kommer att krigsplaceras och förväntas därmed kunna verka i hela beredskapsskalan (fred, kris, krig). 

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 21-06-27. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 juni 2021
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Arméstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-06-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan