Skyttesoldat/Stridssjukvårdare/Signalist Taktiskt Psyops-team Operativa kommunikationsförbandet, OR1-4/K

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ett Taktiskt Psyops-Team har inhämtning och påverkan som huvuduppgift och kommunikation är sättet att uppnå detta. Goda soldatkunskaper värderas högt. Som soldat vid TPT kommer du att erbjudas en befattning som signalist eller stridssjukvårdare. Huvudsakligen kommer du att jobba som psyopssoldat under övning och insats vilket innebär en stor variation av uppgifter och kräver flexibilitet och gott följarskap. Framförallt kommer du att arbeta och lösa uppgifter i ett team bestående av soldater och officerare men kan också ges individuella uppgifter som kräver mycket ansvar som till exempel att verka som instruktör vid förbandet.

Fältavdelningen

Fältavdelningen är förbandets förmåga i fältmiljö och består av Taktiska Psyops-Team (TPT), Taktiska Psyops-stödenheter (TPSE) och Kommunikations-stödenheter (KSE). TPT är förbandets resurs vid fysisk inhämtning av förbandsspecifik underrättelse ute på fältet och förbandets resurs vid spridning av budskap. TPSE är en rörlig sammansättning av hela förbandet i mindre format som understödjer högre chef med psykologiska operationer i fält på taktiskt nivå. KSE består av kommunikatörer och mediasoldater som underställs eller understödjer kommunikationstjänsten i Försvarsmakten. Avdelningen agerar självständigt i fält och genomför påverkan, kommunikation och samverkan vilket kräver att medarbetarna är experter inom just kommunikationstjänst och psykologiska operationer.

Om enheten

Operativa kommunikationsförbandet är ett operativt/militärstrategiskt förband som genom kommunikationstjänst och psykologiska operationer analyserar samt påverkar beteenden och attityder hos olika målgrupper i syfte att uppnå politiska och militära mål.
Förbandet har även i uppgift att bevaka informationsmiljön samt analysera, identifiera och möta fientliga påverkansoperationer. Uppgifterna kan lösas såväl nationellt som internationellt. Förbandet har också i uppgift att stödja övriga Försvarsmakten och andra myndigheter med beslutsunderlag avseende informationsaktiviteter samt att ansvara för utbildning och rådgivning inom psykologiska operationer.
Som en resurs för totalförsvaret ska förbandet också kunna stödja andra myndigheter. Förbandet bidrar till högre chefs operativa- och strategiska lägesbild samt analys av informationsmiljön. Grundat på lägesbilden ska förbandet ta fram beslutsunderlag och motåtgärder mot andra aktörers påverkansoperationer och informationsaktiviteter.

Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt eller GMU med godkända betyg.
 • Uppfyller medicinska och fysiska krav
 • B-körkort

Meriterande

 • Militära förarbevis, LPTGB, LB, SLÄP
 • Utbildning/erfarenhet av mindre elverk (FMEAF)
 • Utbildning på vapensystem såsom AK5C,KSP90, P88
 • Sjukvårdsutbildning, civil och/eller militär
 • God fältvana
 • Erfarenhet av kommunikationsarbete
 • Tjänstgöring i internationell insats i relevant befattning

Personliga egenskaper

Som person är du ansvarsfull, noggrann och initiativrik. Du har förmåga att kunna växla mellan att arbeta självständigt och arbete i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt dina kvalifikationer utöver militär erfarenhet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Tjänstgöring i förbandet ställer krav på ett högt sekretess- och säkerhetsmedvetande.


Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare. Anställningen inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Befattningsnivå: OR 1-4
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

För information om befattningen och rekryteringsprocessen

Kontakta avdelningschef Lt Fanny Dahl, 070-871 72 06, fanny.dahl@mil.se

Fackliga företrädare

OFR/O: Magnus Johansson
OFR/S: Clarence Arnstedt
Saco-S: Carl-Johan Pettersson
SEKO: Christian Hedberg

Samtliga nås via växeln: 0171-157000


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-15. Bifoga CV med välliknande foto samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Om du går vidare i processen kallas du till en första testdag då intervju, hälsokontroll, fysiska tester och arbetsprover genomförs. Därefter kallas några kandidater till en andra testdag för fördjupad intervju samt säkerhetsprövningsintervju.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 juni 2021
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan