Materielmekaniker till 1.Helikopterskvadron

Om tjänsten

Sökande enhet
1.Helikopterskvadronen i Luleå utlyser befattning som materielmekaniker, med placering på skvadronens Flygmaterielkompani. 1.Helikopterskvadronen ingår i insatsförbandet Helikopterflottiljen och är samlokaliserad med Norrbottens flygflottilj (F21) på Kallax. 1.helikopterskvadron har i dagsläget drygt 100 anställda och skall utökas. I skvadronen finns personal ur samtliga försvarsgrenar och är organiserad i skvadronsstab, helikopterdivision, underhållskompani och flygmaterielkompani. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ingår i ett Materielkompani helikopter, vilket har till uppgift att hantera flygmateriel, flygmaterielförråd samt säkerhetsmateriel. Inledningsvis kommer tjänsten inriktas mot förrådstjänst av utbytesenheter och reservdelar för flygmateriel. Därefter byggs tjänsten på mot aggregatunderhåll, säkerhetsmaterieltjänst, hantering och underhåll av basmateriel, godshantering, hantering och dokumentation av farligt gods samt materieltransport inom och utanför förbandet. Under din tjänstgöring kommer du att beredas möjlighet till A-mekaniker utbilning inom flygunderhåll.

Kvalifikationer:
Skall ha genomfört svensk värnplikt eller GMU med godkända betyg
Godkända betyg på gymnasienivå
God fysisk status
B körkort

Meriterande kvalifikationer:
Relevant gymnasieutbildning eller motsvarande erfarenhet inom sökt område
God datorvana
C körkort

Personliga egenskaper: Vi söker dig som är serviceinriktad och en god lagkamrat. Som har engagemang och som gärna tar initiativ, arbetar självständigt och tar eget ansvar. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal. Detta innebär att du börjar anställningen med en 6 månaders provanställning med sikte på en anställning upp till 8 år. Anställningen innebär heltidstjänstgöring med placeringsort i Luleå.
Lön enligt Försvarsmaktens avtal om vissa villkor för kontinuerligt tjänstgörande gruppbefäl, soldater och sjömän.
Tillträde sker enligt ök.

Upplysning om tjänsten kan lämnas av:
Kn Anders Forsstrand, tel 073-332 03 52
Lt Åke Lundberg, tel 0920-234000 (vx)

Fackliga representanter:
SACO, Anneli Helmersson
Försvarsförbundet, Caroline Nilsson
Officersförbundet, Mats Häggström
Samtliga nås via växeln på 013-28 30 00

Ansökningsprocessen: Ansökan sker via hemsidan. Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Efter sista ansökningsdagen kommer ansökningarna gås igenom och lämpliga kandidater kommer att kallas på intervju (inklusive säkerhetsprövning), fysiska tester (Cooptest och Multitest) samt läkarundersökning.

Din ansökan skall innehålla:
CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning
Gymnasiebetyg alt eftergymnasialt utbildningsbetyg och annan meriterande utbildning/kompetens/erfarenhet
Antagningsresultatet från pliktverket
Körkort och militära förarbevis
Militärt vitsord
Eventuella betyg från internationell tjänstgöring

Välkommen med din ansökan senaste 2021-08-01

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 juni 2021
  • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-08-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan