K 3 söker yrkesinformatör till Regementsstaben

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Här är tjänsten för dig som genomfört värnplikt och har ett kommunikativt sinnelag! Du kommer ingå i ett arbetslag som har roligt på jobbet och en av dina hemmaarenor kommer vara på skolor, mässor och events. Utöver att få möjlighet att träna på dina retoriska förmågor kommer du också få utbildning och kunskap i hur det är att jobba på en kommunikationsavdelning och stötta den dagliga verksamheten att kommunicera och visa Sveriges främsta soldater.

Om avdelningen
Som yrkesinformatör är du en i gänget på kommunikationsavdelningen (G9) som är en del av regementsstaben. Regementsstabens uppgift är att stötta och leda hela regementet, varvid kommunikationsavdelningen leder det kommunikativa arbetet på förbandet.

Vi består idag av 5 medarbetare som dagligen arbetar med kommunikation genom exempelvis sociala medier, webb, foto, textproduktion och eventkoordinering. På avdelningen finns ytterligare en yrkesinformatör och ni kommer arbeta tätt tillsammans. Du kommer arbetsledas av rekryteringskoordinatorn och din närmsta chef är kommunikationschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Gillar du att nätverka, prata med människor och vill inspirera fler att söka sig till Försvarsmakten? Då är tjänsten som yrkesinformatör rätt för dig! Här erbjuds du ett dynamiskt arbete med evenemang, mässor och skolor som några av dina arbetsplatser. Din uppgift är att dela med dig av dina egna erfarenheter om vad du upplevt inom Försvarsmakten genom föredrag och dialog. Placeringsort är Karlsborg men jobbet innebär mycket resande. Du deltar också under antagningsprövningar på Plikt- och prövningsverket, där du stödjer och pratar med de sökande. En annan del av tjänsten är att aktivt arbeta med det som kallas för ”fortsatt engagemang inom Försvarsmakten”. Det innebär att du jobbar inåt, internt inom Försvarsmakten mot främst värnpliktiga, för att visa vilka delar av Försvarsmakten som kan vara nästa steg för dem. Helgtjänst är en naturlig del i ditt jobb.

Kvalifikationer

 • B-körkort
 • Gymnasial examen
 • God datavana och god förmåga att hantera Officeprogrammen
 • God förmåga att hantera sociala medier såsom Instagram, Facebook och Youtube
 • God kommunikativ förmåga i både tal och skrift
 • Genomförd och godkänd värnplikt de senaste 10 åren


Meriterande

 • Genomförd och godkänd värnplikt på K 3 de senaste 3 åren
 • Tidigare tjänstgöring som GSS/K
 • Tidigare erfarenhet av rekryteringsfrämjande arbete inom Försvarsmakten

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig med militär erfarenhet som är utåtriktad och anser dig vara en god ambassadör för Försvarsmakten. Rollen som yrkesinformatör innebär att du behöver vara kommunikativ, uppskatta interaktion och ha lätt för att skapa förtroende hos människor du möter. Du är vidare en lagspelare, samtidigt som du kan ta egna initiativ och gärna bidrar i utvecklingen och planeringen av våran verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: GSS/K 4 år
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlsborg
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse


För upplysningar om befattningen kontakta:
Catrine Halvardsson, Rekryteringskoordinator K 3

0505 45 10 00, catrine.halvardsson@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Louise Arnholm, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00, louise.arnholm@mil.se


Fackliga företrädare:
SACO, Annelee Karlström

0505 45 10 00

 

OFR/S, Mikael Ekelund

0505 45 10 00

 

SEKO, Jan Arnholm

0505 45 10 00

 

OFR/O, Eva Härnqvist

0505 45 10 00


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-07-31. Din ansökan ska innehålla intyg på gymnasial examen, CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt skyttebataljon och en underrättelsebataljon.
Den lätta skyttebataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 juni 2021
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan