Avdelningschef Logistikberedning Malmen

Om tjänsten

Är du intresserad av en chefsbefattning i Försvarsmakten? Vill du vara med och bygga upp Sveriges kris- och krigsförmåga?

Nu har vi en plats för dig!

Logistikenhet Malmen söker en avdelningschef till Logistikberedningen. Arbetet som avdelningschef innebär att du kommer arbeta med att analysera, bereda och planera enligt högre chefs styrningar. Det innebär ansvar för planering och uppföljning av Logistikenhetens produktion och stödet till garnisonens förband, bland annat genom framtagande av lokal verksamhetsöverenskommelse och genomförande av lokal beredning och samverkan. Det innebär också att lämna underlag till garnisonens planering för beredskap, aktivering och mobilisering.

Logistik är ett prioriterat område i Försvarsmaktens pågående tillväxt, utveckling av logistikkoncept pågår och vilket du får vara med och påverka.

Arbetsuppgifter

 • Leder Logistikberedningen
 • Leder beredning, samordning och återkoppling av logistikstödet inom garnisonen
 • Leder planering av Logistikenhetens produktion samt omprioritering av uppkomna behov av logstikstöd innevarande verksamhetsår
 • Leder garnisonens samordningsmöten avseende logistikstöd
 • Stödjer framtagandet av garnisonenens logistiklägesbild

Kvalifikationer

 • Officersexamen med inriktning förndenhetsförsörjning eller teknisk tjänst, alternativt erfarenhet av arbete med logistik inom Försvarsmkaten. 
 • B-körkort

Meriterande

 • Väl förtrogen med stabsarbetsmetodik
 • Förtrogen med Försvarsmaktens materielprocesser och materielredovisande system
 • Erfarenhet av arbete i chefsbefattning inom logistikfunktion
 • Goda ledaregenskaper
 • Erfarenhet inom Försvarsmaktens logistik
 • Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens materialförsörjning och materielunderhållssystem

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull och som kan leda och utveckla Logistikberedningens arbete, i detta inbegrips att vara lösningsorienterad och att
se möjligheter. Det krävs god samarbetsförmåga då arbetet innebär kontakt med olika myndigheter, enheter, funktioner och
företag inom garnisonen. Känner du igen dig själv välkomnar vi att du söker tjänsten och blir en del av vår gemenskap. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tjänstgöring och beredskap på kvällar och helger kan förekomma. Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens Helikopterflottilj i Linköping, tjänsteresor förekommer. Tjänstenivå är OF 3 (major), anställning med kravunderskridande kan vara en möjlighet beroende på tidigare arbetslivserfarenhet. Tillträde efter överenskommelse. Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester och hälsokontroller. Välkommen med din ansökan senast den 1 okotber 2021. Den ska innehålla CV och personligt brev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för tjänsten. Tre referenser ska bifogas. Urval kommer ske löpande. Upplysningar om tjänsten ges av:
Enhetschef, major Hans Hansson, 013-283978

Fackliga representanter:

 • OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
 • OFR/S Hkpflj, Caroline Nilsson
 • SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
 • SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist


Samtliga nås vi växel på 013-28 30 00

Logistikberedning Malmen

Logistikberedning Malmen är en planerings- och samordningsfunktion åt chefen för Logistikenhet Malmen. Logistikberedningen
analyserar, bereder och planerar efter styrningar från högre chef. Logistikberedningen planerar och följer upp genomförandet av Logistikenhetens produktion och verksamhetsstöd samt stödjer garnisonens förband med kunskaper i materielredovisande system. Vidare genomförs bland annat regelbunden samverkan med garnisonens förband för att samordna logistikstödet inom garnisonen
avseende förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst. Logistikberedningen tar fram en lokal verksamhetsöverenskommelse och
garnisonens logistikläges bild.

Utöver ovan genomför Logistikberedningen mobiliseringplanläggning och lämnar underlag till garnisonens planering för beredskap,aktivering och mobilisering. Logistikberedningen lämnar även underlag till garnisonens förband för deras krigsförbandsvärdering samt
genomför kartläggning av förråd för att ta fram garnisonens förrådsresursplan för att möjliggöra förbandsnära förrådshållning.

Logistikberedningen består idag av 4 st kvalificerade handläggare som arbetsleds av chef logisitkberedning.

Logistikenhet Malmen

Logistikenhet Malmen är en fristående enhet under chefen för Linköpings garnison. Logistikenhetens består av en Logistikberedning, en Försörjningsavdelning och en Teknisk avdelning. Övergripande ansvar och uppgifter för Logistikenhetens är planering, genomförande
och uppföljning av logistik- och städverksamhet samt teknisk driftstörning av materielunderhåll. Detta till stöd för chefer för organisationsenheter ingående i Linköpings garnison.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 september 2021
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan