Taktisk koordinator HKP14 till 3.helikopterskvadron

Om tjänsten

Taktisk koordinator HKP14 (TaKo) / Taktikofficer till 3.helikopterskvadron i Ronneby

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som TaKo

Som taktisk koordinator, TaKo, ingår du som besättningsmedlem i den marina versionen av HKP14, baserad på 3.helikopterskvadron i Ronneby. Dina huvudsakliga uppgifter är att tillsammans med övrig besättning planera, genomföra och utvärdera olika typer av uppdrag. Inför ett uppdrag planeras bland annat flygvägar, radiokommunikation, taktiskt uppträdande och hur helikopterns olika sensorsystem skall användas för att optimera helikopterns uppträdande. Under uppdrag ger TaKo navigatoriska anvisningar, hanterar taktisk radiotrafik samt leder helikopterns taktiska uppträdande tillsammans med andra helikoptrar, fartyg och flyg. Som TaKo kan du också komma att utbildas till att delta vid vinschning över både land och hav i form av vinschassistent eller joystickoperatör.

 

Vilka egenskaper skall en TaKo ha?

Som medlem i en helikopterbesättning kan du komma att ställas inför relativt stora fysiska och psykiska påfrestningar. Du kommer att utföra uppdrag både nationellt och internationellt. Du kan ställas inför etiska och moraliska dilemman som kräver snabb handling och svåra beslut. Du kommer att ställas inför situationer där många uppgifter måste lösas på kort tid, oftast samtidigt. För att kunna fullfölja en insats måste du därför agera såväl självständigt som i grupp, ta egna initiativ samt ha god simultankapacitet. Du har ett stort ansvar, både för dig själv och för resten av besättningen. För att axla detta krävs ett gott omdöme, god självkännedom och att du är trygg i dig själv. Att kunna arbeta nära andra människor är en förutsättning.

 

Kvalifikationer

 • OP Nautisk profil
 • YBK inriktning UVSTRID eller YTSTRID
 • AO Sjöstrid
 • OF1-2

Meriterande

 • 1-2 års fartygstjänst som tjänstegrenschef inom undervattensstrid eller ytstrid.
 • Erfarenhet av marina ledningssystem, samband och stridsledning.
 • Internationell tjänstgöring.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Ansökningsprocessen

Efter mottagen ansökan görs en initial bedömning om lämplighet. Om du anses vara lämplig blir du kallad till tester på HRC Specialurval i Stockholm. Godkänns du där samt på de efterföljande medicinska testerna och lämplighetsbedömningarna kan du ansöka om byte av anställning till FV/Hkpflj för utbildning till taktisk koordinator HKP14.

 

Övrigt:

Typ av anställning: Tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsort: Ronneby

Facklig representant

Officersförbundet, Hans Lundgren hans.lundgren@officersforbundet.se

Upplysningar om befattningen

Tobias Frelin 3.helikopterskvadron/Ronneby tobias.frelin@mil.se

Hans Lundgren 3.helikopterskvadron/Ronneby hans.lundgren@mil.se

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-30.  Din ansökan skall innehålla ett personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt samt CV med referenser.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 juni 2021
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan