Sektionschef till Euroasiatiska avdelningen vid Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must)

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?

Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

 

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

 

Om enheten

Musts Euroasiatiska avdelning har i uppgift att ge stöd till svensk utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik och genom inhämtning, analyser och bedömningar av läget i omvärlden. Avdelningen bedriver strategisk underrättelsetjänst kopplat till områdena Ryssland, OSS samt massförstörelsevapen, icke-spridning och cyberfrågor.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sektionschef kommer du att ha arbetslednings- och personalansvar för en grupp analytiker med fokus på frågor som rör säkerhetspolitik, påverkansoperationer och hybridhot. Du kommer att leda och utveckla underrättelsearbetet vid sektionen och dess bidrag till sektionsövergripande arbetsuppgifter. Du förväntas även själv följa den övergripande omvärldsutvecklingen rörande sektionens ansvarsområde. Du har ett ansvar att samarbeta och samordna sektionens arbete med andra underrättelsemyndigheter samt föra löpande dialog med uppdragsgivarna Regeringskansliet och Försvarsmakten. Du förväntas vara en lagspelare inom avdelningen som förmår att lyfta fram samtliga medarbetares kompetenser och verkar för deras kompetensutveckling. Du bidrar också till avdelningens utveckling genom att ingå i dess ledningsgrupp.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst sju års arbetslivserfarenhet som handläggare eller analytiker inom relevanta områden. Du ska ha erfarenhet av att leda analytiskt arbete inom underrättelsetjänst. Du har civil akademisk examen eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har mycket god förmåga att tala och skriva på svenska såväl som engelska.

 

Meriterande

 • Arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten, Polismyndigheten, Säkerhetspolisen, FRA eller annan myndighet med underrättelsefunktion
 • Erfarenhet av myndighetssamverkan inom underrättelse- och/eller säkerhetstjänst
 • Ämneskunskap inom säkerhetspolitik, påverkansoperationer och hybridhot avseende Ryssland och OSS
 • Kunskaper i för Ryssland och OSS relevanta språk

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som vill nå resultat och trivas i ett verksamhetsområde som är i ständig förändring och utveckling, där du förväntas ta ett stort personligt ansvar och arbeta med skiftande uppgifter. Du har en förmåga att självständigt och med gott omdöme kunna driva frågor framåt även om ingångsvärden eller styrningar saknas. Vidare krävs förmåga att kunna växla mellan analytiska arbetsuppgifter av olika karaktär och personalfrågor. Att vara strukturerad och vara stresstålig är en förutsättning.

 

Vi söker dig som är social med god samarbetsförmåga och som kan skapa och vårda yrkesmässiga relationer. Du är tillfredsställd med att veta vikten av ditt och kollegornas arbete utan ha möjlighet att berätta för utomstående om detaljerna kring det. Arbetet kräver ett högt säkerhetsmedvetande och en stark integritet.

 

Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

 

Övrigt

Befattningen är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

 

Upplysningar

Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”sektionschef EAS” i ämnesraden.

 

Fackliga företrädare

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

 

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-08-15. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 juni 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan