Första ubåtsflottiljen söker ledningssystemoperatör till HMS Orion

Om tjänsten

Om Första ubåtsflottiljen
Försvarsmaktens ubåtar, signalspaningsfartyg och deras besättningar är samlade hos Första ubåtsflottiljen i Karlskrona. Hos Första ubåtsflottiljen finns ett avancerat dykeri- och ubåtsräddningssystem med fartyg och olika undervattensfarkoster som står i beredskap för att kunna rädda ubåtsbesättningar i nöd. En annan viktig del av vår verksamhet utgörs av sjötransportenheten som har i uppgift att navigera och framföra mindre båtar under svåra förhållanden till sjöss, detta till stöd för Försvarsmaktens specialförband. Placeringen som sjöman är vid någon av Första ubåtsflottiljens enheter.

Befattningsbeskrivning
På grund av en ständig yrkes-och karriärsutveckling söker Första ubåtsflottiljen Ledningssystemoperatör vid HMS Orion.

Huvuduppgiften för dig som ledningssystemoperatör är att se till att det dygnet runt och året runt finns kommunikation mellan fartyg och fasta anläggningar på land liksom med andra försvarsgrenar. Kommunikationen kan ske via radio, över kabel eller med datorer och informationen som sänds kan vara antingen öppen eller hemlig. Ofta är den krypterad.

 Till din hjälp med att se till att sambandet med andra förband upprätthålls har du de sambands- och informationssystem som finns på ytstridsfartyg, ubåt och vid fasta anläggningar på land. Din arbetsplats är framför en datorskärm i sambandscentralen. Det är trångt och inte sällan sjögång. Du samlar in och bearbetar hela tiden mycket information, både muntlig och skriftlig. Stor del av kommunikationen sker på engelska.

 Du kontrollerar materiel och gör sambandsövningar. Till detta kommer vakt och bevakning av fartyget samt underhåll av både fartyg och egen utrustning. Du vidareutbildas i både sambandstjänst, fartygstjänst och skyddstjänst, vilket innebär att du även deltar i arbetet med att släcka bränder, täta läckor och ta hand om skadade.

Den speciella miljön i sambandscentralen kan vara krävande och du bör därför vara en stresstålig person. Social kompetens och bra tålamod är två andra bra egenskaper eftersom du lever tillsammans med många besättningsmedlemmar på en väldigt liten yta.

Bra kunskaper i engelska är en förutsättning eftersom i princip allt samband sker på engelska. Du måste också vara van vid att hantera datorer.

 

För mer information om befattningarna besök: https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/jobba-i-forsvarsmakten/verksamhetsomraden-arbetsomraden-och-forband/forband/forsta-ubatsflottiljen/

 


Kvalifikationer
 • Svensk medborgare.
 • Godkänd militär grundutbildning (genomförd eller pågående) med minst betyget JA-2-2 och som innefattar minst 6 månaders utbildningstid.
 • Giltiga och godkända FM FysS baskrav samt tilläggskrav för sjögående personal.*
 • Godkänd hälsoundersökning för sjöplaceradpersonal alt. SUB3.*
 • Befattningsutbildning Ledning/Samband.

*genomförs i rekryteringsprocessen.


Meriterande
 • Tjänstgjort i Marinen inom sökt tjänst.
 • Godkänd utökad mönstring/kompletterad prövning.Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Karlskrona
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Provanställning: 6 månader


För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef för rekrytering och kommunikation på 1.ubflj Max Eriksson, max.eriksson@mil.se


För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Chef för rekrytering och kommunikation på 1.ubflj Max Eriksson, max.eriksson@mil.se


Fackliga företrädare:
Kfl OF (OFR/O) Klas Sandberg, 073-365 50 07


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-31. 

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för sökt befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Första ubåtsflottiljen står dygnet runt i beredskap för att övervaka och skydda Sveriges territorialhav, över och under ytan. Ubåtarna bedriver även dold underrättelseinhämtning och marina specialföretag med dykare, de står i beredskap för att sändas ut på internationella insatser någonstans i världen. De svenska ubåtarna är mycket avancerade och kan vara i undervattensläge under lång tid. Ubåtsvapnet har även världens mest avancerade ubåtsräddningssystem och ett avancerat signalspaningsfartyg för underrättelseinhämtning.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 september 2021
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Första ubåtsflottiljen – 1.ubflj
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan