Första ubåtsflottiljen söker Vapenteknisk officer till ubåt

Om tjänsten

Om Första ubåtsflottiljen
Försvarsmaktens ubåtar, signalspaningsfartyg och deras besättningar är samlade hos Första ubåtsflottiljen i Karlskrona. Vid Första ubåtsflottiljen finns ett avancerat dykeri- och ubåtsräddningssystem med fartyg och olika undervattensfarkoster som står i beredskap för att kunna rädda ubåtsbesättningar i nöd. En annan viktig del av vår verksamhet utgörs av sjötransportenheten som har i uppgift att navigera och framföra mindre båtar under svåra förhållanden till sjöss, detta till stöd för Försvarsmaktens specialförband. Placeringen som officer är vid någon av Första ubåtsflottiljens enheter.

Befattningsbeskrivning

På grund av en ständig yrkes-och karriärsutveckling vid Första ubåtsflottiljen söker Första ubåtsflottiljen Vapenteknisk officer till ubåt.

Som vapenteknisk officer på Första ubåtsflottiljen arbetar du med drift och underhåll av avancerade och komplexa system, exempelvis torpedtubsystem, vapenhanteringssystem och torpedeldledningssystem.

På fartyget är det du som är specialisten inom vapenteknik. I din roll som vapenteknisk officer kommer du även att utbilda andra, sjömän såväl som officerare, både inom dina system och i sjömanskunskap. Som en i besättningen ombord har du även andra sysslor som losskastning, förtöjning och fartygsunderhåll.

Arbetsmiljön till sjöss är speciell. Det är trångt och kan vara sjögång vilket är både fysiskt och psykiskt krävande. Du har en roll som innebär att du måste agera snabbt i en miljö där saker och ting förändras fort och insatserna är höga. Detta gör att du måste vara stresstålig. Du har en god samarbetsförmåga och är en lagspelare. Du måste vara mycket tekniskt intresserad och kunnig, teoretiskt såväl som praktiskt. Du måste kunna läsa och förstå systembeskrivningar och manualer liksom ta fram reservdelar. Utöver tjänstgöring på ubåt kan det under anställningstiden på förbandet bli aktuellt med tjänstgöring på bemanningsuppdrag, stabsbefattning, HMS Belos eller HMS Orion

Det ges möjlighet att arbeta i en både personligt och materiellt utvecklande miljö med fokus på ledord såsom kamratskap, tempoväxling och yrkeskunnande.
Första ubåtsflottiljen är ett prioriterat förband. Flera nya plattformar är på väg in såsom exempelvis nya ubåtar, A26 samt ett nytt signalspaningsfartyg.

 

För mer information om befattningarna besök: https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/jobba-i-forsvarsmakten/verksamhetsomraden-arbetsomraden-och-forband/forband/forsta-ubatsflottiljen/

 


Kvalifikationer
 • Svensk medborgare.
 • Officer-/specialistofficersutbildning mot sökt inriktning.
 • Giltiga och godkända FM FysS baskrav samt tilläggskrav för sjögående personal.*
 • Godkänd hälsoundersökning för sjöplaceradpersonal alt. SUB3.*
 • För placering ombord på ubåt krävs godkänd utökad mönstring/kompletterad prövning.*

*genomförs i rekryteringsprocessenMeriterande
 • Tjänstgjort i Marinen mot sökt befattning.
 • Godkänd utökad mönstring/kompletterad prövning.Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Karlskrona
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Provanställning: 6 månader


För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef för rekrytering och kommunikation på 1.ubflj Max Eriksson, max.eriksson@mil.se


För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Chef för rekrytering och kommunikation på 1.ubflj Max Eriksson, max.eriksson@mil.se


Fackliga företrädare:
Kfl OF (OFR/O) Klas Sandberg, 073-365 50 07


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-31. 

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för sökt befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Första ubåtsflottiljen står dygnet runt i beredskap för att övervaka och skydda Sveriges territorialhav, över och under ytan. Ubåtarna bedriver även dold underrättelseinhämtning och marina specialföretag med dykare, de står i beredskap för att sändas ut på internationella insatser någonstans i världen. De svenska ubåtarna är mycket avancerade och kan vara i undervattensläge under lång tid. Ubåtsvapnet har även världens mest avancerade ubåtsräddningssystem och ett avancerat signalspaningsfartyg för underrättelseinhämtning.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 september 2021
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Första ubåtsflottiljen – 1.ubflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan