Funktionsföreträdare Erfarenhetshantering och Evaluering UndSäk (OR 8) vid FMUndSäkC

Om tjänsten

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker nu en funktionsföreträdare Erfarenhetshantering och Evaluering UndSäk, OR 8. Befattningen är placerad vid Funktionsenhetens Funktionsavdelning förband.

Sökande enhet:

Funktionsenheten ansvarar under C FMUndSäkC för utveckling och samordning av underrättelse- och säkerhetstjänst från och med operativ nivå till och med taktisk (förbands) nivå. Funktionsenheten ansvarar även för processledning av erfarenhets- och evalueringsarbete inom underrättelse- och säkerhetstjänsten från och med operativ nivå till och med taktisk nivå. Funktionsenheten stödjer utbildningsenheten och Tolkskolan med underlag avseende utveckling av utbildningsverksamheten. Funktionsenheten ansvarar under C MUST uppföljning av underrättelsetjänsten vid HKV insatsstab via taktiska staber till krigsförband. Funktionsenheten ansvarar under C MUST för arbete med publikationer inom verksamhetsområdet. Funktionsenheten är organiserad i Funktionsavdelning metod samt Funktionsavdelning förband. Funktionsenheten bedriver både egna övningar och stödjer FM totala övningsprogram. Arbetet vid enheten genomförs såväl enskilt som i sammansatta arbets- och projektgrupper.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna karaktäriseras av konceptet UTÖVA (utbilda-träna-öva-validera-använda) med tillägget utveckla.

Som Funktionsföreträdare Erfarenhetshantering och Evaluering UndSäk är du med och samordnar förmågeutvecklingen av underrättelsetjänsten främst inom Försvarsmakten från operativ till taktisk nivå. Allt enligt MUST och PROD LEDUND direktiv. Förmågeutvecklingsarbetet sker samordnat med funkföreträdare (Funktionsenheten) i samarbete med försvarsgrenarnas stridsskolor men även organisationsenheter och krigsförband.

En grundläggande och viktig del i arbetet är evaluering, värdering och erfarenhetshantering avseende underrättelse- och säkerhetstjänst.


I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Stödja erfarenhetshanteringsprocessen och evaluering
 • Stödja och delta i övningsverksamhet, stödja utbildningsverksamhet
 • Stödja publikationstjänst inom funktionen
 • Handlägga remisser inom funktionen

Arbetet innebär en del resande inom Sverige.

Kvalifikationer:
Du är utbildad specialistofficer, OR 8, förvaltare. Arbetet kräver att du har underrättelseutbildning motsvarande minst Grunder underrättelsetjänst (motsv. tidigare kurser BISC och IOC).

Arbetsuppgifterna kräver god verbal och skriftlig förmåga (svenska och engelska) samt god administrativ förmåga. Du har B-körkort.

Meriterande:

 • Akademisk examen samt god förståelse för vetenskaplig metod
 • Erfarenhet av evaluering och erfarenhetshanteringsprocesser. Vidare meriterande är erfarenheter inom utbildningsverksamhet (kurschef/lärare)
 • Erfarenhet av utlandstjänstgöring gärna i underrättelsebefattning eller säkerhetsbefattning


Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga men som även kan arbeta självständigt. Du har en stor personlig integritet och är van att ta stort personligt ansvar. Du ska vara en innovativ och drivande lagspelare. Du bör ha ett flexibelt förhållningssätt och är stresstålighet. Du ska känna dig trygg att arbeta enskilt, men även kunna leda projekt samt arbeta i grupp och ingå i andra kollegors verksamheter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kravunderskridande är inget hinder för att söka befattningen.


Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Uppsala
Tillträde: 2022-01-01 eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 8

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Karl-Marcus Johansson, C Funktionsavd förband, tfn 0708-98 78 23
Jonas Hassel, C Funktionsenheten, tfn 018-19 65 49
Jeanette Borén, HR-chef, tfn 018-19 65 03

Fackliga representanter:
Officersförbundet: Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68,
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, tfn 018-19 67 84

Alternativt 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 juni 2021
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan