MUST söker produktionspersonal till avdelningen för krypto och IT-säkerhet

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst. Nu söker avdelningen för krypto och IT-säkerhet produktionstekniker till nyckelförsörjningssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din uppgift är att producera, kvalitetskontrollera och distribuera kryptonycklar, certifikat och aktiva kort till Totalförsvaret. Du är en del av teamet som producerar och distribuerar dessa produkter.

All kunskap kring produktion, kvalitetskontroll och distribution erhåller du på plats efter anställning. Du föreslår effektiviseringsåtgärder och tillser att arbetsmomenten konstant utvecklas och förfinas.

Teamets arbete leds av en koordinator som med hjälp av er i teamet ser till att deadline hålls och produkterna kommer kunderna till handa i god tid.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har minst 3 årig gymnasieutbildning och erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du behärskar både svenska och engelska såväl i tal som i skrift. Då arbetet innebär mycket interaktion med datorer, förväntas du även ha god datorvana. Det finns arbetsmoment som är fysiskt krävande, så det är ett krav att du obehindrat kan lyfta och förflytta föremål utan besvär.

Personliga egenskaper

Du brinner för det du gör och har en ständig längtan och ett eget driv efter att lära dig mer samt utveckla befintliga arbetsprocesser. Dina kunskaper och erfarenheter förmedlar du enkelt och gärna till andra inom sektionen.

En förutsättning för goda resultat i arbetet är att du är bra på att samarbeta och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad och noggrann och förstår vikten av kvalitet. Du är även stresstålig, då vi ibland hamnar i situationer där full fokus bibehålls samtidigt som leveranser med tight deadline måste hållas.

Många av uppgifterna kan upplevas monotona och repetitiva. Du finner dock sådana arbetsuppgifter rofyllda och trivsamma, där du på ett strukturerat sätt dagligen kan närma dig slutmålet.

Personalen på sektionen arbetar i högt tempo med stor noggrannhet och med mycket känsliga uppgifter, vilket ställer höga krav på integritet, ansvarstagande och högt säkerhetsmedvetande. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Avdelningens vision är ”Världsledande krypto och IT-säkerhet för svenska intressen” där vår del på sektionen handlar om att möjliggöra skyddet av känslig information. Du får jobba i en operativ verksamhet där omvärldens krav direkt påverkar din verklighet. Det finns stora möjligheter att påverka arbetet och att balansera arbete och privatliv.

Övrigt

Tjänsten avser en tidsbegränsad anställning på två år. Tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten, som är placerad ute på natursköna Lovön/Drottningholm, är öppen att söka för både civil och militär personal.

Ansökningarna kommer hanteras efter semesterperioden.

För information om rekryteringsprocessen:

Frågor om rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se vänligen skriv ”Produktionspersonal NF” i ämnesraden.

Fackliga representanter (tel. 08-788 75 00)

Anders Markow SACO/Försvar, Roger Ericsson OFR/O, Maria Ekelund OFR/S och Lise-Lotte Larsson SEKO.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-07. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 juli 2021
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-08-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan