Soldat (GSS/K) till kärnnod på Ledningspluton, P18

Om tjänsten

Försvarsmakten främsta uppgift är att ansvara för Sveriges militära försvar och att värna om Sverige.

 181.Pansarbataljonen

181 Pansarbataljonen är sedan 1 juli 2017 etablerad på Gotland. Bataljonens huvudsakliga fokus är markstrid. 181 Pbat är ett mekaniserat kompani, ett lednings-, underhålls- och understödskompani och ett stridsvagnskompani. 181.Pansarbataljon är del av Gotlands Regemente, P18. 

Havdhem är bataljonens lednings-, underhålls- och understödskompani. Kompaniet består av GSS/K och GSS/T fördelade på ledningspluton, underhållspluton och två Lvkv-plutoner. Kompaniet löser främst uppgifter åt bataljonen men stödjer även andra delar av P18 med ledning, underhåll och strid. Kompaniets huvudsakliga operationsområde är Gotland vilket gör att vi tränar och övar i de områden vi kommer att verka. De kompetenser som finns hos kompaniets soldater och officerare är avgörande för att bataljonen ska kunna verka.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som GSS/K är omväxlande och du kommer delta i både övningar och skarpa insatser. Tjänsten innebär också vidareutbildning och vård av den materiel som nyttjas.

Din anställning kan medföra beredskap som kan pågå i flera dagar i följd
eller under längre tidsperioder. I anställningen ingår skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Soldatyrket har omväxlande karaktär och ställer krav på den fysiska och psykiska prestationsförmågan, för att upprätthålla och förbättra detta sker träning på arbetstid.

Arbetsuppgifter

Som kännodssoldat på plutonen verkar du i befattning till vardags men också i fält. Förbandet grundutbildar i dagsläget inte i kännodstjänst, det gör att du tillsammans med de andra i kärnnodsgruppen är ryggraden i skråt, där förväntas du ta initiativ och ansvar. Tjänsten kräver också att du som individ har social kompetens, teknikintresse, är serviceinriktad samt förmåga att tempoväxla och jobba självständigt. Då plutonen till del består av GSS/T så kommer du även lösa andra befattningar på plutonen än din huvudtjänst.

Formellt krav

 • Svensk medborgare
 • Genomfört grundutbildning som informationsassistent motsv. med godkänt betyg
 • Genomgå registerkontroll med godkänt resultat
 • Under provanställningen uppnå minst godkänt resultat på multitest 175p och fälttest 13:30

Meriterande

 • Utbildning i FM el t.ex. Elverk 70kva, FMEAF
 • B/C/CE körkort
 • Militära förarbevis t.ex LB, LPTGB
 • Utbildning LSS Mark, C2 SLB
 • Övriga certifikat/utbildningar inom data, tele. Civila och FM

Personliga egenskaper
God samarbetsförmåga

God förmåga att jobba självständigt
Initiativtagande
God förmåga att hantera stressade situationer
Värderingar som går i linje med Försvarsmaktens värdegrund
Tycka om att jobba i grupp


Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet och anställer löpande.

Frågor?

Fackliga representanter:  OFR/O Karl-Johan Boberg (Karl-Johan.Boberg@Officersforbundet.se)  OFR/S Freddy Tullgren (Freddy.Tullgren@forsvarsforbundet.se) SEKO Thomas Klasson (thomas.klasson@mil.se), SACO FM, Saco-S-FM@mil.se

Anställningsstart: Enligt överenskommelse.

Lön: Individuell lönesättning.

I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning och bifogar CV och ansökningsbrev. Bifoga även eventuella militära betyg samt genomförda utbildningar.

AgV GSS/K 8+4 år

Placeringsort: Tofta/Gotland

Övrigt

Har du frågor om befattningen hör av dig till Adina Engqvist, Ledningsplutonchef på Havdhem kompani, adina.engqvist@mil.se eller HR, P18-181pbat-S1@mil.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Gotlands Regemente P 18 är Sveriges nyaste förband. Det upprättades 1 januari 2018 och regementet kommer under en uppbyggnadsperiod att växa med både personal och förmågor. 2020 tar förbandet över ansvaret för Stridsgrupp Gotland från P4. Huvuduppgiften är att samordna, utveckla och leda krigsförbanden på Gotland samt att utveckla totalförsvaret tillsammans med det civila samhället. Ytterst handlar det om att stärka försvaret av Gotland och Sverige.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 juni 2021
 • Plats: Gotland, Gotlands län, Sverige
 • Förband: Gotland regemente - P18
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan