Sektionschef S3/5

Om tjänsten

Vill du vara en central del av FM helikopterförband och vara C 1.Hkpskv förlängda arm för att verkställa förbandets uppgifter?

Sökande enhet:
Sektionschef S3/5  är placerad vid 1.helikopterskvadron (1.hkpskv) stab. Skvadronsstaben består av ca 25 befattningar, varav ca 7 befattningar ingår i S3/5 sektionen.

1.hkpskv är lokaliserad till Luleå – Kallax och ingår i Helikopterflottiljen, flottiljen har även verksamhet i Linköping och Ronneby.

1.hkpskv består av ca 100 medarbetare och är organiserad i en skvadronsstab, en helikopterdivision (HKP14), ett flygunderhållskompani samt ett materielkompani.

1.hkpskvadron är ett markoperativt helikopterförband för insats såväl nationellt som internationellt. Staben är Skvadronchefens stabsresurs för planering och ledning av skvadronen under såväl normal fredsdrift som under övning och insats.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Chef S3/5 leder stabens S3/5 sektion vilken svarar för planering, genomförande och uppföljning av skvadronens verksamhet. C S3/5 mycket externa kontakter med de förband vi understödjer, högre stab m.m. C S3/5 är mobiliseringsansvarig vid skvadronen.

Chef S3/5 har personalansvar för ca 7 medarbetare; bestående av taktikofficerare/-befäl, SERE befäl och flygsäkerhetsbefäl.

Chef S3/5 ingår i insatsorganisationen, vid skarp verksamhet eller insats leder C S3/5 planering och genomförande av de operativa uppgifter som ställs till skvadronen.

Formella krav:
- Genomförd SU/HOP (OF3)
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
- B-körkorT
- Uppfyller FM FysS krav

Meriterande kvalifikationer:
- Tjänstgjort i stabsbefattning nationellt och internationellt
- Erfarenheter från planering och genomförande på taktisk nivå.
- Erfarenhet som operationschef el motsvarande.
- Goda kunskaper i system PRIO.
- Erfarenhet av personalledning och FM personalförsörjning.
- Tidigare erfarenhet från Hkpflj eller annan flygflottilj alternativt något av de förband skvadronen idag understödjer.
- Erfarenhet av mobiliseringshandläggning.

Personliga egenskaper
Höga krav ställs på noggrannhet, struktur och att arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, flexibilitet, ordningssinne samt serviceattityd. Det är viktigt att du fungerar väl under press.

För att trivas med den stora kontaktyta som tjänsten medför, är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde till befattningen är den 29 nov 2021, eller enligt överenskommelse. 

Övrigt:
Anställningsform: tillsvidare anställning, Arbetsort: Luleå

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Stabschef; Mj Anna Huuva (tel. 070-936 76 55)

Fackliga representanter:
OFR/O; Mats Häggström (tel. växeln 013-28 30 00)
Ansökan görs med CV och personligt brev, i ansökan bör minst två referenser anges.

Välkommen med din ansökan senast 1 aug 2021.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 juni 2021
  • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-08-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan