Inspicient till Arméns musikkår

Om tjänsten

Om enheten
Försvarsmusiken är en enhet med funktionsansvar inom Försvarsmakten för den svenska militärmusiken. Huvuduppgiften är statsceremonier med musik vid nationella högtidsdagar, riksmötets öppnande, statsbesök, kungliga audienser, högvaktsavlösning med vaktparad samt högre chefsbesök. Försvarsmusiken erbjuder ett brett utbud av konserter för en bred publik främst under höst, vinter och vår. Försvarsmusiken består tre musikkårer: Arméns musikkår, Marinens musikkår och den beridna Livgardets dragonmusikkår.

Arméns musikkår är en musikkår för parad- och ceremoniverksamhet samt en symfonisk blåsorkester för konsertverksamhet i olika genrer och med skiftande inriktning. Kåren, som består av 53 musiker, är placerad i Sollentuna. Samarbete sker med de övriga musikkårerna.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Inspicientens huvudsakliga arbetsuppgifter är att skapa förutsättningar för musikkårens framträdanden.  Som inspicient ingår du tillsammans med scenmästaren och notbibliotekarien i en produktionsgrupp, som leds av musikkårens producent.

 

Tjänsten omfattar planering av logistik i samband med musikkårens framträdanden och repetitioner, dukning av orkestersal samt transporter med lastbil. Arbete med ljud- och ljusteknik och/eller videodokumentation kan förekomma. Inom produktionsgruppens arbetsområde ingår även att svara för på- och avrustning av personal, övrig uniformshantering samt ansvar för fordonsparken.

 

Arbetsförhållanden

 • Arbetet sker på flera platser med oregelbundna arbetstider samt i skiftande förhållanden och miljöer såväl inom- som utomhus, i Sverige och utomlands.
 • Tjänsten är en civil befattning men arbetet genomförs tidvis i uniform. 


Kvalifikationer

 • Relevant utbildning och/eller erfarenhet
 • God förmåga i tal och skrift på svenska och engelska
 • Fysisk status för tunga lyft
 • B-körkort

Meriterande

 • Musikalisk erfarenhet och/eller erfarenhet inom orkesterverksamhet 
 • Goda kunskaper i MS-Office
 • Erfarenhet av ljud- och ljusteknik och/eller videodokumentation
 • C-körkort
 • Genomförd värnplikt/grundläggande militär utbildning

 

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker en självgående och ansvarsfull person. Du är ordningsam, lyhörd och pålitlig med ett flexibelt och lösningsorienterat tänk. Tjänsten innebär många personkontakter och samarbetspartners, både inom och utom Försvarsmakten, vilket kräver mycket god social kompetens, samarbetsförmåga och flexibilitet. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra. Vidare kräver tjänsten engagemang, drivkraft och förmåga att arbeta med flera arbetsuppgifter parallellt, samtidigt som arbetet utförs med stor noggrannhet.

En viktig del i rollen är att vara en värdig representant för Sverige och Försvarsmakten.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning. Tillträde 1 oktober 2021 eller efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Sökande skall vara svensk medborgare. Godkänd registerkontroll är ett krav för anställning.

Anställda inom Försvarsmakten erbjuds tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid. Goda träningsmöjligheter finns i och kring musikkårens lokaler i Sollentuna.

Din ansökan görs via rekryteringsverktyget Reachmee innehållande CV och ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning senast 18 augusti 2021.

 

För upplysningar om befattningen kontakta:
Per Iko, chef för Arméns musikkår, 073-338 70 57, per.iko@mil.se

Mattias Arveheim, ställföreträdande chef för Arméns musikkår, 070-520 33 28, mattias.arveheim@mil.se

Charlotte Råström, producent, Arméns musikkår, 0739-90 31 05, charlotte.rastrom@mil.se

 

Under semesterperioden veckorna 28–32 är det säkraste kommunikationsmedlet genom SMS.


Fackliga företrädare (nås via Försvarsmaktens växel 08- 584 540 00):
SEKO: Thomas Klasson

SACO: Johan Gillemyr

OFRO: Stefan Morin

OFRS: Kennet Hartikainen 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 juni 2021
 • Plats: Sollentuna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan