Förbandstransportledare till Artilleriregementet

Om tjänsten


Övningsverksamheten inom Försvarsmakten har de senaste åren ökat och förväntas fortsätta växa de kommande åren, vilket har inneburit ett ökat antal övningar både nationellt och internationellt. A 9 söker nu en officer som ska ansvara för regementets övningsplanering gällande transport och logistik.

Vill du vara med och bidra i denna spännande utveckling och letar en tjänst där dina kunskaper kommer till nytta så är detta ett perfekt jobb för dig. Detta gör du tillsammans med våra trevliga kollegor på Artilleriregementet och inom Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Arbeta med uppgifter rörande övningsplanering, med ett tydligt ansvar mot transportsamordning
 • Ansvara för hela kedjan, från planering till genomförande av logistik och transport för övningar som A 9 medverkar i både nationellt och internationellt
 • Arbetsleda transport och logistik innan, under och efter övningar vilket innebär att du förväntas resa i tjänsten

Som stabsofficer vid G 7 kommer du tillhöra genomförandeavdelningen G0379 vid A 9 stab. Genomförandeavdelningen är i sin helhet bemannad av officerare, civila och soldater. Avdelningen innehåller en stabsavd (G0), planeringsavd (G3) övning/träningsavd (G7) som tjänsten tillhör, samt infoavd (G9).
Du är liksom övriga på avdelningen även en stabsresurs inom regementsstaben som löser andra tilldelade uppgifter efter behov. Dina främsta kontaktytor kommer vara kollegor på andra regementen inom Försvarsmakten i liknande befattningar inom samma område.

Kvalifikationer

 • Yrkes- eller reservofficersexamen, lägst OR 7 eller OF 2
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • God datorvana
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med logistik och planering av övningsverksamhet nationellt och internationellt som lägst på bataljonsnivå inom Försvarsmakten 
 • Erfarenhet av att arbeta i Försvarsmaktens system Lift och PRIO inom logistik och transport
 • Utbildad inom transportledning
 • Utbildad inom BVKF (Farligt gods)

Personliga egenskaper
Din roll som förbandstransportledare vid G379 kräver att du är flexibel, samarbetsvillig och stresstålig. Du ska kunna representera A 9 såväl som Försvarsmakten vid nationella och internationella övningar. Du bör ha god förmåga att lösa flera uppgifter samtidigt. Detta ställer krav på att du är metodisk och organiserad i ditt arbetssätt.

Du trivs med en omväxlande arbetsmiljö, oftast i ett högt tempo. Arbetet genomförs till stor del tillsammans med kollegor då många arbetsuppgifter gäller mer än en avdelning eller ens eget förband. Denna variation i uppgifter och tempoväxling gör att du behöver vara ansvarstagande över din egen tid och kan arbeta självständigt.

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Boden
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef Genomförandeavdelningen A 9, Major Joakim Östlin, 070-245 03 66, joakim.ostlin@mil.se

Fackliga företrädare:
Facklig representant Officersförbundet, Ronald Lahti, 070-299 76 14, ronald.lahti@mil.se

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 juni 2021
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Artilleriregementet – A 9
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan