Planeringsofficer till Artilleriregementet

Om tjänsten

 

Är du intresserad av att planera och följa upp verksamhet, samverka brett inom organisationen och representera A 9 och Försvarsmakten? Då är planeringsofficer vid Artilleriregementet en tjänst för dig. Du erbjuds en variation av uppgifter som du löser tillsammans med kollegor i en omväxlande arbetsmiljö vilket innebär att du trivs att arbeta flexibelt och ansvara över dina egen tid.

Om enheten
Du kommer att tillhöra A 9 regementstab och arbeta vid Genomförandeavdelningen G 0379 som är en bemannad av officerare, civilia och soldater. Förutom G3 som du tillhör innehåller avdelningen en stabsavd (G0), övning/träningsavd (G7) samt infoavd (G9). Du är liksom övriga på avdelningen även en stabsresurs inom regementsstaben som löser andra tilldelade uppgifter efter behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Planering, uppföljning och koordinering av pågående verksamhet
 • Handlägga ordrar och samverka med C A 9 DUC
 • Samverka inom Boden Garnison (I 19, MRN) samt internt FM
 • Ta fram beslutsunderlag till högre chef
 • Representera genomförandeavdelningen eller A 9 i olika arbetsgrupper
 • Tjänstgöra som vakthavande befäl I 19/A 9

Kvalifikationer

 • Yrkes- eller reservofficersexamen, lägst OF 2 eller OR 7
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • God datorvana
 • B-körkort

Meriterande

 • God förståelse för FM planeringsprocesser
 • Tidigare erfarenhet av stabsarbete


Personliga egenskaper
Din roll som planeringsofficer vid G3 kräver att du är flexibel, samarbetsvillig och stresstålig. Du ska kunna representera A 9 såväl som FM vid nationella och internationella besök med integritet och korrekt personligt uppträdande. Du bör ha god argumentationsförmåga baserad på korrekt faktabaserad bakgrund och förmåga att lösa flera uppgifter samtidigt. Detta ställer krav på att du är metodisk och organiserad i ditt arbetssätt.

Du trivs med en omväxlande arbetsmiljö, oftast i ett högt tempo. Till stor del genomförs arbetet tillsammans med kollegor då många arbetsuppgifter gäller mer än en avdelning, DUC eller ens förband. Denna variation i uppgifter och tempoväxling gör att du behöver vara ansvarstagande över din egen tid och kan arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Boden
Tillträdesdatum: Omgående/Enligt överenskommelse

Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef Genomförandeavdelningen G 0379 Major Joakim Östlin, 070-245 03 66, joakim.ostlin@mil.se

Planeringsofficer G 0379 Major Ola Arvidsson, 070-693 88 63, ola.arvidsson@mil.se

Fackliga företrädare:
Facklig representant Officersförbundet Ronald Lahti, 070-346 88 10, ronald.lahti@mil.se

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 juni 2021
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Artilleriregementet – A 9
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan