Rekryteringskoordinator till HR-avdelning (TEAM ATTRAKTION)

Om tjänsten

 

 

Är du en god ambassadör för Försvarsmakten? Tycker du att det är kul att träffa nya människor och vill representera Försvarsmakten på mässor, event, inför besökare och elever? Har du stark drivkraft, tar egna initiativ och är intresserad av att vidareutveckla Försvarsmaktens förmåga att attrahera och växa?

Just nu söker Luftvärnsregementets attraktion- och rekryteringsgrupp en rekryteringskoordinator som under teamledaren arbetar tillsammans med Försvarsmaktens skol-och yrkesinformatörer.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med tre informatörer där ni arbetsleds av teamledaren. Huvuduppgiften är att planera, leda och genomföra olika projekt för att synliggöra Försvarsmakten. Projekten består bland annat av ungdomskurser, skolbesök, PRAO, mässor och genomförande av Totalförsvarsdagen. Arbetet riktas ibland även till redan anställd personal eller värnpliktiga för att påvisa vad ett vidare engagemang inom Försvarsmakten innebär. Befattningen är placerad vid HR-avdelningen vilket innebär att du har kollegor som arbetar med andra HR-processer.

Vem är du?
För att passa i rollen som rekryteringskoordinator vid Lv 6 söker vi en person som trivs och känner dig trygg i mötet med andra människor, kan strukturera en uppgift och som tar egna initiativ. Kunskap om Försvarsmakten är ett måste och du ska ha genomfört en militär grundutbildning. Du behöver ha förmåga att inge förtroende i mötet med andra och i det kunna vara flexibel i din kommunikation med olika målgrupper, såväl skriftligt som muntligt. Du ska också ha en förmåga att arbeta mot gemensamma mål på egen hand såväl som i grupp.

Se gärna filmen om Försvarsmaktens skol- och yrkesinformatörer som du kommer arbeta tillsammans med, via denna länk: https://youtu.be/Oekmt9_9yXU

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av att leda projekt.
 • Erfarenhet inom marknadsföring eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift. 
 • B-körkort.
 • God datorvana.
 • Godkänd militär grundutbildning

 Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av arbetsledning.
 • Bakgrund som yrkes- eller reservofficer eller anställd soldat
 • Erfarenhet av informations- och rekryteringsverksamhet.
 • Goda kunskaper/intresse för sociala medier och fotografering.
 • Militära förarbevis

Övrigt
Under event bär du uniform men till vardags går du civilklädd. Arbetet sker utifrån Försvarsmaktens värdegrund, fastställda policys och riktlinjer samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten. Resor och kväll/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten. 

För anställningen krävs svenskt medborgarskap. Enligt Försvarsmaktens säkerhetsbestämmelser måste all personal genomgå godkänd säkerhetsprövning före anställning.

Försvarsmakten som arbetsgivare erbjuder flextidsavtal, träning på arbetstid, generöst semesteravtal och ett arbete i en spännande kontext
och miljö.

Anställningen är allmän visstidsanställning (civil arbetstagare) under ett år med möjlighet till förlängning ytterligare ett år. Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse. Vi ser gärna att du kan vara med på en utbildning under vecka 35.

ANSÖKAN
Bifoga CV, personligt brev, intyg/betyg på genomförd grundutbildning samt eventuellt övriga intyg/bevis på genomförd utbildning. Sista ansökningsdag är 2021-08-08 men ansök gärna tidigare, urval kan ske löpande.

 

Kontaktpersoner
Frågor om tjänsten och rekryteringen kan mailas till g1-lv6@mil.se, skicka gärna med telefonnummer så har vi möjlighet att ringa dig. Svarstiden kan variera under sommaren på grund av semester.

Fackliga representanter:
SACO: Patrik Hansén
SEKO: Yvonne Assarsson
OFR/S: Senadin Sela
OFR/O: Magnus Franzén
Samtliga nås via växeln på 035-266 20 00.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet.

Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 juni 2021
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Luftvärnsregementet – Lv 6
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan