Värnpliktskonsulent till Lv 6

Om tjänsten

Luftvärnsregemetent befinner sig i en fas av tillväxt, både av personal och militära system. Sedan ett par år är den allmänna värnplikten tillbaka för både män och kvinnor vilket har medfört att fler genomför militär grundutbildning. I och med detta har Försvarsmakten och Lv 6 återinfört befattningen värnpliktskonsulent.

Din främsta uppgift är att inför, under och i slutskedet av den miltära grundutbildningen ge psykosocialt stöd till värnpliktiga. Stödet kan bestå av motiverande och stödjande samtal, utbildnings- och informationsinsater samt rådgivning. En viktig del i det arbetet är att stödja våra chefer i hur de ska hantera olika personärenden. Utöver samtal kommer du att stödja i arbetet med förtroendeorganisation, medinflytande och likabehandling.

Befattningen är placerad vid HR-avdelningen vilket innebär att du har kollegor som arbetar med andra HR-processer. Du kommer där att ingå i ett team med fyra personer som alla stödjer grundutbildningen på olika sätt. Utöver teamet kommer du att arbeta tillsammans med Försvarshälsan, Soldathemmet, stabsofficerare och ditt nätverk av värnpliktskonsulenter på andra förband i Sverige.

Värnpliktskonsulenten bidrar även med kompetens i utvecklingen av det hälsofrämjande och förebyggande arbetet samt hanterar rehabiliteringprocesser. En arbetsuppgift handlar om att skapa en meningsfull fritid för de värnpliktiga som genomför grundutbildningen. Arbetet sker på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Kvalifikationer

 • Beteendevetenskaplig utbildning, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömmer likvärdig och relevant för tjänsten.
 • Relevant arbetslivserfarenhet från arbete med stödjande samtal, gärna som kurator eller motsvarande.
 • B-körkort
 • Svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning

Meriterande

 • MI-utbildning eller annan samtalsutbildning.
 • Erfarenhet av konsultativt stöd till chefer eller motsvarande.
 • Genomförd militär grundutbildning.
 • Erfarenhet av krishantering.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som värnpliktskonsulent måste du vara ansvarstagande, noggrann och ha en god social förmåga. Du gillar att arbeta självständigt och att ta initiativ samtidigt som du fungerar bra i grupp. Som person har du lätt för att skapa och behålla förtroendefulla relationer. Du är lyhörd i kommunikationen med andra och har en god samarbetsförmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt.

Det är en civil befattning, tillsvidare 100% med placering på Luftvärnsregementet och inleds med 6 månaders provanställning, tillträde snarast. Du utgår från ett kontor men kommer också att möta de värnpliktiga i deras miljö varför kvälls-och helgarbete samt resor förekommer. Du kommer vid vissa tillfällen i fältmiljö att bära militär uniform. Arbetet sker utifrån Försvarsmaktens värdegrund, fastställda policys och riktlinjer samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten.

Försvarsmakten som arbetsgivare erbjuder flextidsavtal, träning på arbetstid, generöst semesteravtal och ett arbete i en spännande kontext och miljö. 

ANSÖKAN
Bifoga CV, personligt brev, intyg/betyg på genomförd grundutbildning och utbildning samt eventuellt övriga intyg/bevis på genomförd utbildning. Sista ansökningsdag är 2021-08-08 men ansök gärna tidigare, urval kan ske löpnade.

Kontaktpersoner
Frågor om tjänsten och rekryteringen kan mailas till g1-lv6@mil.se, skicka gärna med telefonnummer så har vi möjlighet att ringa dig. Svarstiden kan variera under sommaren på grund av semester.

Fackliga representanter:
SACO: Patrik Hansén
SEKO: Yvonne Assarsson
OFR/S: Senadin Sela
OFR/O: Magnus Franzén
Samtliga nås via växeln på 035-266 20 00.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet.

Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 juni 2021
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Luftvärnsregementet – Lv 6
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan