Förbandsekonom till Mellersta Militärregionen

Om tjänsten

Mellersta Militärregionens stab (MR M stab) är en av fyra regionala staber i Sverige. MR M Stab är grupperad i Kungsängen och har ansvar för de sex länen, Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm och Södermanland. Uppgifterna är att bland annat att leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse- och säkerhetstjänsten inom regionen, leda underställda förband samt att genomföra regional försvarsplanering.
Som förbandsekonom på Mellersta Militärregionen kommer du att arbeta på ekonomifunktionen som är en del av Förbandsproduktionsavdelningen. Ekonomifunktionen består av en förbandsekonom och funktionsleds av Mellersta Militärregionens ekonomichef. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Det dagliga arbetet sker i affärs-/ekonomisystemet SAP. Du kommer att vara delaktig i all ekonomisk planering och uppföljning av Mellersta Militärregionens verksamheter, vilket bl a innebär:

- Stödja chefer vid budgetering och uppföljning
- Framtagande av underlag för månads-, kvartals-, delårs- och årsredovisningar
- Ta fram ekonomiska kalkyler och nyckeltal
- Allmän ekonomiadministration omfattande bl a fakturagranskning och bokföringsunderlag
- Fakturering
- Genomföra ekonomisk intern kontroll

Kvalifikationer
- Universitets-, eller högskoleutbildning inom ekonomi eller annan eftergymnasial utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
- God förmåga att kommunicera, i så väl tal som skrift, på svenska
- Goda kunskaper i att arbeta i MS Office, särskilt i Excel

Meriterande
- Erfarenhet av ekonomiskt arbete i Försvarsmakten
- Erfarenhet i motsvarande befattning från medelstort till stort företag eller statlig myndighet
- God kännedom om SAP

Personliga egenskaper
För att på bästa sätt kunna ta sig an arbetet, är det viktigt att du är kommunikativ, uthållig och trivs med att skapa nya kontakter. Du ska även ha en utvecklad analytisk förmåga och kunna arbeta självständigt och under tidspress.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se)

Upplysningar om tjänsten
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ekonomichef Pernilla Bergman, pernilla.bergman@mil.se. För information om rekryteringsprocessen kontakta HR chef Bodil Hall,  bodil.hall@mil.se 

Övrigt
Arbetsort: Kungsängen
Lön: Individuell lönesättning
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Befattningen är civil och individuell lönesättning tillämpas

Fackliga representanter
OF Per-Erik Pallin
SEKO Thomas Klasson
SACO Margaretha Hessling
OFR/S Anders Hamrén
Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-08. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 juni 2021
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Mellersta Militärregionen - MR M
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-08-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan