Ledningssoldater till Skaraborgs Regemente P 4

Om tjänsten

Som en del i arméns tillväxt utvecklar Skaraborgs Regemente ett nytt ledningsstödssystem och söker soldater som vill vara en del av detta unika uppdrag. Som ledningssoldat har du i uppgift att upprätta en så kallad sambandspunkt – ett fullt fungerande kommunikationsnät. Nätet består av telefonnät, internet, fiberoptisk kabel och elkablage.

Skaraborgs Regemente söker dig som har en bakgrund i ledningsfunktion eller dig som är intresserad av att kompetensutveckla dig inom ledningsstödssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som ledningssoldat arbetar du med att upprätta mobila sambandssystem för markstridsförband och i vissa fall till stöd för hela Försvarsmakten. Du ingår i en grupp som löser olika sambandsuppgifter. Din grupp kan antingen arbeta självständigt eller tillsammans med andra grupper inom en större enhet som exempelvis en sambandstropp eller pluton.

En typisk arbetsuppgift är att ordna förbindelse mellan två platser genom att upprätta sambandssystem för militära dator- och telenätverk.

Du som ledningssoldat utgör en viktig del i att säkerställa att det finns samband och ledningsstödsystem för militära chefer och förband. Anställningen innebär att du växlande utbildas, övar och att du kan stå i beredskap och delta i insatser både nationellt och internationellt.

Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt alternativt GMU med godkända betyg
 • Godkända fystest (fälttest och multitest)

Meriterande

 • Tidigare tjänstgöring inom lednings-/sambandsfunktion
 • Militära förarbevis

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som ledningssoldat är det viktigt att du kan arbeta självständigt, är driftig och strukturerad. Därtill har du lätt för att samarbeta med andra, är ansvarstagande och drivs av att få saker gjorda. Du trivs i en dynamisk miljö där du är med och skapar något från grunden.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: GSS/K. Tidsbegränsad anställning upp till 8+4 år. Sex månaders provanställning tillämpas.

Arbetsort: Skövde

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Vid frågor om anställningen: Kontakta kapten Johan Frejd på 0702665404.

Anställd i försvaret: Uppge din nuvarande anställning i ansökan och informera din chef om att du söker denna befattning.

Fackliga företrädare: Officersförbundet Niclas Schöld, Försvarsförbundet Helena Astanius och SEKO Lola Ahlgren. Samtliga nås via växeln på tel 0500-46 50 00.

Välkommen med sin ansökan senast 2021-08-27. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är ett stort regemente med flera enheter och har sin huvudort i Skövde. Till regementet hör 2:a brigadstaben, 41:a och 42:a pansarbataljonerna, 1:a tungtransportkompaniet och ett brigadspaningskompani. Sommaren 2021 börjar vi också utbilda inom artilleri. Vi verkar på övningsfält från Älvdalen i norr till Remmene i söder och samverkar med andra organisationen och myndigheter för att låta Sverige vara i fred.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 juni 2021
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan