Systemingenjör till Arméstaben

Om tjänsten

Arméstaben söker en Systemingenjör hjulfordon till Artilleridetaljen vid Teknik- och Vidmakthållandekontor Mark

Ett av arméstabens fokusområden är att bygga den nya armén. En armé som har fokus på förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga förband. Parallellt leder Arméstaben förband både nationellt och internationellt. Arméstaben utvecklar och produktionsleder i armén ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter som utgörs av förband och skolor.

Rekryterande sektion

Teknik- och Vidmakthållandekontor Mark (TVK Mark) ingår i Arméstaben (AST) som en sektion inom Stödavdelningen och ansvarar för materielunderhåll och materielnyttjande inom Armén samt att säkerställa att materielen anskaffas och vidmakthålls i enlighet med systemmålsättningar.

I TVK Mark ingår fem systemdetaljer, en av dessa är Artilleridetaljen som är placerad i Boden samt i Umeå. Inom detaljens delar i Boden arbetar vi även med försvarsmaktens bandvagnar, hjulfordon och truckar. Tjänsten som systemingenjör (SI) hjulfordon och truckar riktar sig mot försvarsmaktens hjulfordon i form av standard eller specialanpassade personbilar, minibussar, truckar m.m.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som SI ansvarar du för att användare inom Försvarsmakten (FM) får rätt materiel, i rätt tid, med rätt status och konfiguration på ett kostnadseffektivt sätt.

Du jobbar främst inom nedanstående huvudområden:

Inom Materielunderhåll ansvarar du för planering, fördelning och uppföljning av materielen och bedömer behov av underhåll mm. Budgetering och kostnadsuppföljning av materielunderhållskostnader ingår som SI ansvar.

Inom Vidmakthållande av tekniska system, där du som SI tillsammans med bl.a. Försvarets Materielverk ser till att materielen har rätt status och rätt konfiguration under sin tekniska livslängd.

Inom Teknisk design stödjer du teknisk Chef bl.a. avseende systemens tekniska prestanda, ändring av konfiguration och sammansättning samt systemsäkerhet. Detta görs genom Teknisk Order.

Inom Materielfördelningsområdet där du som SI styr och planerar materielen till rätt brukare för användning vid förbanden eller annan verksamhet. Som stöd används i huvudsak systemverktygen LIFT C och SAP/PRIO.

Inom området Materielutveckling och materielanskaffning är du delaktig i målsättningsarbete rörande nya tekniska system. Du är även delaktig i leveranskontroller av materiel i samband med överlämning till Försvarsmakten. Sammanställa behov av nyanskaffning, omsättning och avveckling samt utarbetande av investeringsplaner på kort och lång sikt är ett annat exempel på uppgift.

 

Kvalifikationskrav

 • Eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Dokumenterar erfarenhet från arbete med materielunderhåll och ekonomi
 • God förmåga att arbeta i PC, framförallt Microsoft Office paketet
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort

 

Meriterande

 • Erfarenhet från ledning, planering och genomförande av materielunderhåll
 • Erfarenhet från förbandsverksamhet inom FM
 • Erfarenhet av arbete i FM stödsystem LIFT och SAP/PRIO
 • Erfarenhet från arbete med materielunderhåll, materielunderhållsekonomi inom FM
 • Erfarenhet av arbete med materielunderhåll på hjulfordon och truckar
 • Kännedom om FM materielförsörjning och materielprocess
 • Genomgått FMV systemsäkerhetskurs

 

Personliga egenskaper

Du som söker har mycket god samarbetsförmåga och är van att hantera många kontaktytor. Du är lyhörd, handlingskraftig och klarar av att arbeta under press. Rätt person är självständig, initiativrik och drivande. Du har en hög social kompetens och har lätt för att bygga ditt kontaktnät. Du kan självständigt prioritera, planera och organisera ditt arbete. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet för befattningen.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av

Detaljchef Mikael Dahl

Telefon: 0921-348816, 070-6238816, mejl: mikael.dahl@mil.se 

 

Fackliga företrädare (nås via FM växel 0505-45 10 00

OFR/O – Tomas Lahti 

OFR/S – Clarence Arnstedt

Saco-S – Jan B Johansson

SEKO – Christian Hedberg

 

Övrigt

Befattningsnivå: Civil befattning

Lön: Individuell lönesättning enligt FM kollektivavtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som i dag inte är anställd i FM

Arbetsort: Boden

Tillträde: 220101 eller tidigare enligt överenskommelse

Resor, främst inom Sverige men även utrikes ingår i tjänsten.

 

Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att du kommer att bli krigsplacerad och du förväntas därmed kunna verka i hela beredskapsskalan (fred, kris, krig). Du skall även i perioder räkna med att behöva ha beredskap.

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-15. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 juli 2021
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Arméstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan