Logistikofficer/Väbel (OR6-7) på heltid till 1. Sjukhuskompaniet

Om tjänsten

Logistikofficer/Väbel (OR6-7) på heltid till 1. Sjukhuskompaniet


Om förbandet
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinsk verksamhet. På FömedC finns krigsförbanden 1. och 2. Sjukhuskompaniet.
Sjukhuskompanierna ansvarar för att rekrytera, utbilda och utveckla. Sjukhuskompaniet 1 och 2 är ett kompani som består av en kompaniledning och 4 plutoner, dessa bemannas av såväl kontinuerlig som tidvis tjänstgörande personal.


I vårdplutonen vid sjukhuskompaniet ingår en primärvårdsmottagning med tillhörande vårdgrupper för inneliggande patienter, ett apotek, en tandläkarmottagning och ett laboratorium. Här tjänstgör dagligen officerare och sjukvårdssoldater såväl som läkare och sjuksköterskor med ett stort antal tidvis anställda av olika professioner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Väbeln är ansvarig för plutonens samlade materiel vilket innebär ett helhetsansvar för förvaring, packning, transport, vård och tillsyn av allt från bårar till mer avancerad medicinteknisk utrustning.
I arbetet ingår det att planera för och leda sjukvårdssoldater likväl som läkare och sjuksköterskor i materieltjänsten vilket ställer stora krav på ett utpräglat ordningssinne och stark ansvarskänsla för tilldelade uppgifter.

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Tillse att gällande förvarings- och materielvårdsrutiner följs vid plutonen.
 • Planera för materielens packning, lastning och transport vid övning och insats.
 • Ansvara för beställning av förbrukningsmateriel och brister.
 • Ansvara för den tekniska tjänsten vid plutonen.
 • Utbilda i förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst inom eget ansvarsområde.

Kvalifikationer

 • Specialistofficersutbildning


Meriterande

 • Yrkesinriktning mot logistik eller teknisk tjänst
 • Tidigare tjänstgöring vid sjukvårdsförband
 • Genomförd kurs ”sjukvårdsmateriel och medicinteknisk säkerhet” Utlandstjänstgöring på sjukvårdsenhet
 • Erfarenhet av materielansvar på lägst plutonsnivå
 • C-kort
 • Truckförarbevis

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Väbel/Logistikofficer krävs det att du kan arbeta både i grupp och självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Vidare är du strukturerad, flexibel och ordningsam, med ett professionellt förhållningssätt till uppgifter och din omgivning. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Nivå: 0R 6
Typ av anställning: Specialistofficer, 100 %, tillsvidare. För icke Försvarsmaktsanställda tillämpas 6 månaders provanställning
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning
Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, internationell arbetsskyldighet, delta i utbildning, övningar och insatser

Urval och intervjuer
Urval sker under v. 34 Intervjuer och tester kommer preliminärt genomföras under v 36 vid Försvarsmedicincentrum (FömedC) i Göteborg.


Upplysningar om befattningen 

Jens Serrestam, Plutonchef, Jens.Serrestam@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
Daniel Wagner, HR-generalist, via mail: daniel.wagner@mil.se

Fackliga företrädare
SEKO, Ali Ravan
SACO, Anders Jonsson
Officersförbundet, Jonas Rynner
Fackliga företrädare nås via växeln, tel: 031-69 20 00


Välkommen med din ansökan senast 2021-08-15

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 juni 2021
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan