Ställföreträdande plutonchef till sjukhuskompaniet

Om tjänsten

 

Om förbandet
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinsk verksamhet. På FömedC finns krigsförbanden 1. och 2. Sjukhuskompaniet.
Sjukhuskompanierna ansvarar för att rekrytera, utbilda och utveckla. Sjukhuskompaniet 1 och 2 är ett kompani som består av en kompaniledning och 4 plutoner, dessa bemannas av såväl kontinuerlig som tidvis tjänstgörande personal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Stabsplutonen stödjer kompaniledningen i stabsarbetet, ansvarar för upprättande, drift och betjäning av kompaniets sambands- och ledningssystem. I arbetet som ställföreträdande plutonchef på stabspluton ansvarar du i samarbete med plutonchefen för plutonens verksamhet. Du skall i plutonchefens frånvaro överta ledningen av plutonen.
Som ställföreträdande plutonchef svarar du för plutonens inre logistik, samt stödjer plutonchefen i planering och genomförande av plutonens dagliga verksamhet.

Kvalifikationer

  • Genomförd utbildning till specialistofficer eller officer med godkänt resultat

Meriterande

  • Utbildning inom lednings- och sambandstjänst
  • Utbildning inom signalskydd

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som ställföreträdande plutonchef krävs det att du kan arbeta både i grupp och självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Vidare är du strukturerad, flexibel och ordningsam, med ett professionellt förhållningssätt till uppgifter och din omgivning. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Nivå: 0R 6
Typ av anställning: Specialistofficer, 100 %, tillsvidare. För icke Försvarsmaktsanställda tillämpas 6 månaders provanställning
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning
Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, internationell arbetsskyldighet, delta i utbildning, övningar och insatser

Urval och intervjuer
Urval sker under v. 34 Intervjuer och tester kommer preliminärt genomföras under v 36 vid Försvarsmedicincentrum (FömedC) i Göteborg.


Upplysningar om befattningen 

Joakim Forslund, Plutonchef, joakim.forslund@mil.se, mobil: 070-836  03 97

Information om rekryteringsprocessen
Daniel Wagner, HR-generalist, via mail: daniel.wagner@mil.se

Fackliga företrädare
SEKO, Ali Ravan
SACO, Anders Jonsson
Officersförbundet, Jonas Rynner
Fackliga företrädare nås via växeln, tel: 031-69 20 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 juni 2021
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan