K 3 söker Jägarsoldater till 31.Bataljon

Om tjänsten

Om enheten

31.Bataljon är ett lätt konventionellt elitförband med hög tillgänglighet med strid som huvuduppgift. Bataljonen verkar främst till fots och förflyttar sig med hjälp av olika typer av fordon, helikoptrar och transportflygplan. Bataljonen erbjuder tjänster inom strid, ledning, underhåll, sjukvård samt indirekt bekämpning.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Jägarsoldatens uppgift är, att tillsammans med sin grupp, lösa en stor mängd varierande uppgifter vilka ställer krav på mycket god samarbetsförmåga, initiativkraft samt hög stresstålighet. Jägarsoldaten är speciellt uttagen baserat på dennes fysiska och psykiska förmåga vilket är en förutsättning för att klara av arbetet. Bataljonens underenheter kan under perioder verka självständigt och avskuret från stödjande förband vilket ställer stora krav på enskilda soldatfärdigheter samt förmåga att som individ kunna prioritera uppdraget och gruppen före sig själv.

 

Krav för tjänsten

 • Svenskt medborgarskap
 • Godkänd värnplikt/GU eller GMU+BFU (lägst betyg JA 2-2 eller motsvarande)
 • Godkänd kompletterande prövning vid 31.Bataljon
 • Utbildning i vapensystemet Ak5

 

Meriterande

 • Genomförd värnplikt/GU eller GMU+BFU vid jägarförband eller motsvarande

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund utgår från demokratiska principer och slår vakt om alla människors lika värde, om rättvisa, jämlikhet och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Intervju och tester

Om du uppfyller kraven för tjänsten kommer tester att genomföras under v137, en kallelse med mer information kommer att skickas till den mail du angivit i din ansökan.

 

Övrigt

Anställningsform: GSSK. Anställningen är tidsbegränsad till 8 år med möjlighet till förlängning 4 år. Anställningen inleds, om aktuellt, med en provanställning om 6 månader.


Arbetsort: Karlsborg  
Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-29.

Din ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev
 • CV och referenser
 • Betyg från genomförd värnplikt/GU eller GMU+BFU
 • Vitsord från tidigare militärtjänstgöring

 

För mer information kontakta:

Bataljonsförvaltare Anders Johansson, 0505-45 10 00

Tjf Personalchef Julia Franzén, julia.franzen@mil.se alternativt 0723-95 30 32

 

Fackliga företrädare:

OFR/O: Eva Härnqvist

0505-45 10 00

 

OFR/S: Mikael Ekelund

0505-45 10 00

 

SEKO: Jan Arnholm

0505-45 10 00

 

SACO: Annelee Karlström

0505-45 10 00

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt skyttebataljon och en underrättelsebataljon.
Den lätta skyttebataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 juni 2021
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan