11. Militärpolisbataljon rekryterar GSS/K (Stabsassistenter & Stab- och trosssoldater)

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? 
Har du genomfört militär grundutbildning? I så fall har vi plats för dig på Försvarsmaktens enda militärpolisbataljon som stabsassistent vi bataljonsstabben eller som soldat vid bataljonens stab- och trosspluton

Om enheten
11. Militärpolisbataljonen är Försvarsmaktens enda militärpolisbataljon och är ett insatsförband med huvuduppgift att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Därutöver understödjer 11. Militärpolisbataljonen andra förband vid genomförande av operationer både internationellt och nationellt.

Bataljonsstaben leder och planerar bataljonens verksamhet. 

Stab- och trossplutonen ansvarar för bataljonens ledningsstöd och har bland annat till uppgift att upprätta fältgrupperad ledningsplats, driftsätta tekniska sambandssystem samt stödja bataljonen i det dagliga arbetet.
Militärpolisen använder en stor mängd fordon och funktionsspecifik materiel vilket ställer höga krav på
logistikarbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Stabsassistent 
I din roll som stabsassistent vid 11. Militärpolisbataljonen arbetar du brett med olika uppgifter under stabschefens ledning. Du kommer att ingå som en medlem i staben och i rollen som stabsmedlem är det en naturlig del att stötta övriga sektioner vid behov samt ledningsgruppen. Det innebär en stor bredd i uppgifter där du har god möjlighet att delta i hela stabs och bataljonsarbetet med exempelvis planering och genomförande av uppgifter, samband och logistik. 

Stab- och trosspluton
Som en del i stab- och trosspluton så är en stor del av arbetet både i grupp och enskilt att bland annat hantera bataljonens fodron, lednings- och sambandsystem. Det genom såväl utbildning som underhåll inom plutonen och med övriga bataljonen.

Kvalifikationer

 • Svenskt medborgarskap
 • Genomförd grundutbildning med godkända militära betyg
 • Ej allergisk mot hund (alternativt symptomfri vid medicinering)
 • B-körkort
 • Godkänd i FM FySS kategori A
 • Godkänd läkarundersökning

Meriterande

 • Erfarenhet av tjänst som stabsassistens alternativt Stab- och Trosssoldat
 • Militära förarbevis
 • God datorvana
 • Erfarenhet av PRIO/SAP och VIDAR

Personliga egenskaper
11. militärpolisbataljonen löser komplexa uppgifter, ofta med väldigt varierande förutsättning, vilket ställer stora krav på hög initiativförmåga, stresshantering och vilja till ständig strävan efter egen utveckling. Tjänsten kräver att du har lätt för att arbeta i grupp, är strukturerad och serviceinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor:

Arbetstid:Heltid främst dagtid måndag till fredag. Resor, helgtjänstgöring samt insats – och övningsperioder förekommer.
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning (GSS/K) OR 1-4. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning
Arbetsplats: Livgardet, Kungsängen
Tillträde: Enligt överenskommelse

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).
 


Kontaktperson:
Har du frågor? 
Zarah Sjökvist, zarah.sjokvist@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
OFR/O, Stefan Morin
Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00.


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-06. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Urval sker löpande och tillträde enligt överenskommelse.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 juni 2021
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan