Ekonomichef

Om tjänsten

Ekonomiavdelningen är en del av förbandets stab och består av fyra förbandsekonomer och en ekonomichef tillika chef J8 (ekonomiavd). Avdelningens uppgift är att stödja förbandschefens arbete med att styra och leda förbandet. Det innebär planering/budgetering, huvudansvar för uppföljning av ekonomiskt utfall och prognosarbete. Avdelningen svarar för omhändertagande av fakturor och fakturering i samband med försäljning samt även för att stödja enheterna på regementet inom avdelningens områden. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Rollen innebär att självständigt leda och ansvara för ekonomiarbetet på regementet. Du företräder förbandet i ekonomiska frågor inom Försvarsmakten. Du är också chef för anställda på avdelningen vad avser arbetsfördelning och tidsplanering med mera. 

Som ekonomchef är du tillsammans med medarbetare ledande/delaktig i arbetet med att planera, genomföra och sammanställa ekonomisk planering, budgetering, rapportering och uppföljning. Du arbetar även med fakturaflöden och bokföringsordrar. Du ansvarar för förbandets ekonomiska arbete inom planering, genomförande och uppföljning. Du genomför verksamhetsanalyser inom ekonomiområdet och arbetar löpande med att vidareutveckla former, rutiner och ekonomistyrning vid förbandet. I din roll stödjer du förbandsledning och enhetschefer samt personal i ekonimifrågor. Du analyserar verksamhet och lämnar förslag på åtgärder, medverkar och inom eget ansvarsområde leder olika projekt inom förbandet samt ansvarar för planering och genomförande av internutbildningar inom eget ansvarsområde. 

Kvalifikationer

 • Utbidning inom ekonomiområdet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig 
 • Minst fem års aktuell och relevant erfarenhet avseende ekonomiarbete innehållande verksamhetsanalys, rapportering, budgetering, uppföljning och verksamhetsstyrning
 • Goda kunskaper i MS Officepaket och då framförallt i Excel
 • Erfarenhet från större organisationer/verksamheter
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska 
 • Körkort klass B

Meriterande

 • God kännedom om Försvarsmaktens ekonomistyrningsmodell
 • Erfarenhet av ekonomiarbete inom Försvarsmakten 
 • Kunskap om Försvarsmaktens affärssystem PRIO (SAP)

Personliga egenskaper
Vi ser att du har en god analytisk förmåga då arbetet inom prognos- och budgeteringsarbetet ställer krav på detta. I och med att arbetsuppgifterna är varierande och trycket ibland kan vara högt ser vi att du har en god flexibilitet samt förmåga att självständigt prioritera dina arbetsuppgifter.  Vi ser även att du har ett driv, är målinriktad samt har god samarbets- och pedagogisk förmåga. Då avdelningen har en mycket hög servicenivå är det också viktigt att du kan upprätthålla god service även vid tidspressade perioder. I tjänsten ingår att tala vid större samlingar, tex. inför regementets samlade chefer, det är därför viktigt att du känner dig bekväm med detta. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrig information
Anställningsform: Civilanställd tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: ENKÖPING
Tillträdesdatum: Senast 220101

För upplysningar om befattningen
Chef J8/Ekonomichef Max Engsander, nås via växeln: 0171-15 70 00 epost: Max.engsander@mil.se  

Fackliga företrädare
OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson
SACO – Ann-Marie Löfwenberg 
SEKO – Christian Hedberg 
OFR/S – Clarence Arnstedt

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-07-23. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 juli 2021
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan