HR-specialist rehabilitering till Skaraborgs regemente, P4

Om tjänsten

Skaraborgs regemente, P 4, söker en HR-specialist rehabilitering med placering vid regementsstaben i Skövde. Befattningen ingår i den garnisonssamordning som sker mellan Skaraborgs regemente, Trängregementet, Västra Militärregionen och Markstridsskolan. Befattningen passar dig som vill jobba med rehabilitering genom tidiga insatser tätt kopplat till ett systematiskt arbetsmiljöarbete samt trivs med utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som ett konsultativt stöd till chefer i rehabiliteringsärenden med en tydlig inriktning mot tidiga insatser och koppling till förebyggande arbetsmiljöarbete. Det ingår även att vägleda och stödja våra medarbetare samt att bistå dem med kontakter gentemot försäkringsbolag och Försäkringskassan. Du kommer även att vara delaktig i processerna före, under och efter insats såväl nationellt som internationellt genom att befattningen innefattar arbete för veteraner och anhöriga inom Försvarsmakten i Skövde.

Du är en del av den lokala HR-funktionen och kommer kontinuerligt att arbeta med utveckling och uppföljning av rehabiliteringsprocesserna. Du kommer att agera som språkrör för rehabilitering och genomföra utbildningar inom området. Befattningen innebär även övrigt förekommande arbetsuppgifter inom HR-området.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom HR, alternativt kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Arbetslivserfarenhet inom HR-området
 • B-körkort

Meriterande

 • Mycket goda kunskaper i regelverken kring arbetsgivarens rehabiliteringsansvar
 • Erfarenhet av kvalificerat arbete med rehabilitering ur ett arbetsgivarperspektiv
 • Erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar
 • Goda kunskaper inom arbetsmiljöfrågor och erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete
 • Vana av processarbete
 • Erfarenhet av tolkning och tillämpning av lagar och avtal gällande arbetsrätt
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmågan att se såväl detaljer som helheten i ditt arbete samt har en analytisk förmåga. Du är en driven person som är orädd, tar egna initiativ och verkar för utveckling och förbättring inom HR-området. Du har förmågan att driva flera projekt parallellt och är ansvarsfull, lojal samt noggrann i ditt arbete. För att lyckas i uppdraget ser vi även att du behöver vara en förtroendeingivande, lyhörd och relationsbyggande person. Då befattningen är en garnisonsgemensam resurs är det av vikt att du är flexibel som person och har förmåga att anpassa ditt arbete efter olika behov.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsorten är Skövde.

Individuell lönesättning tillämpas.

Frågor gällande befattningen besvaras av sektionschef vid HR-avdelningen Edvin Olsson som nås via växeln på tel 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga representanter: Officersförbundet Niclas Schöld, Försvarsförbundet Helena Astanius och SEKO-F Lola Ahlgren. Samtliga nås via växeln på tel 0500-46 50 00.

Då det råder semestertider hoppas vi att du har överseende med att det kan vara svårare än vanligt att nå kontaktpersonerna enligt ovan. Tveka inte att skicka in din ansökan utan att ha svar på alla dina funderingar kring befattningen!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är ett stort regemente med flera enheter och har sin huvudort i Skövde. Till regementet hör 2:a brigadstaben, 41:a och 42:a pansarbataljonerna, 1:a tungtransportkompaniet och ett brigadspaningskompani. Sommaren 2021 börjar vi också utbilda inom artilleri. Vi verkar på övningsfält från Älvdalen i norr till Remmene i söder och samverkar med andra organisationen och myndigheter för att låta Sverige vara i fred.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 juni 2021
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan