Ställföreträdande avdelningschef (OR 8) till Säkerhetsförbandsavdelningen vid FMUndSäkC

Om tjänsten

Försvarsmaktens Underrättelse och Säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker en Ställföreträdande avdelningschef till Utbildningsenhetens Säkerhetsförbandsavdelning med placeringsort Halmstad.

Sökande enhet:

Utbildningsenhetens tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. Säkerhetsförbandsavdelningen finns i Halmstad, övriga avdelningar i Uppsala.

Säkerhetsförbandsavdelningen bedriver utbildning inom säkerhetsförbandstjänst i huvudsak mot programbunden utbildning mot SO och OFF samt yrkes- och befattningsutbildningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

I rollen är din huvudsakliga uppgift att verka som ställföreträdande chef och arbetsgivarföreträdare vid Säkerhetsförbandsavdelningen. Du kommer att biträda avdelningschefen avseende ansvar för avdelningens personal, verksamhetsledning och ekonomi.

Kvalifikationer:

 • Officer i nivå OR 8 alt NBO OF 2 (kn), genomförd stabsutbildning alt högre specialistofficersutbildning (OR 8)
 • Har dokumenterat goda chefs- och ledaregenskaper
 • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Innehar B-körkort

Meriterande:

 • Genomförd utbildning vid FMUndSäkC
 • Praktisk erfarenhet av säkerhetsförbandstjänst vid förband, tjänstgöring vid skola och internationell tjänstgöring
 • Genomförd managementutbildning inom områdena personal, verksamhetsledning och ekonomi

Personliga egenskaper:
Du har god förmåga till samarbete och samverkan såväl internt som externt. Du är en föregångsperson. Du har en stark vilja att utveckla dig själv och ditt ansvarsområde. Du har en positiv människosyn, är vidsynt och gillar att arbeta med utveckling av människor.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Halmstad
Beräknat startdatum/tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 8
Ej pälsdjursallergiker

Upplysningar om befattningen lämnas av:
Lena Alfvén, C Säkerhetsförbandsavdelningen, tel 073-150 72 53
Jeanette Borén, HR-chef, tel 018-19 65 03

Fackliga representanter:
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 81
Alternativt 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-31. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då vi behandlar ansökningar löpande. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 juli 2021
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan