Tolk till EUTM RCA

Om tjänsten

På uppdrag av EU, skickar svenska regeringen en mindre utbildningsstyrka ner till CAR  (Centralafrikanska republiken) för att bidra till reformen av landets försvar (FACA). EUTM RCA ersatte EU:s militära rådgivande uppdrag EUMAM RCA.

Befattningen erbjuder:

Varierande arbete i Centralafrikanska republiken. Tolkning och arbete på franska, allt från utbildningspass till formella mötessituationer.

Om enheten:

Tolkavdelningen vid Försvarets Tolkskola i Uppsala är en del av Försvarsmaktens Underrättelse- och SäkerhetsCentrum och har till uppgift att bemanna med tolkar till Försvarsmaktens uppdrag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Militärtolkens eller språktolkens primära uppgift är att inom ramen för det svenska bidraget till EUTM RCA tolka utbildning och understödja egen trupp i samverkan. Uppgiften kan variera i storlek och typ beroende på missionens faser och utveckling.

Kvalifikationer:

 • God fysisk och psykisk status
 • Uppfylla försvarsmaktens medicinska- och fysiska krav för tjänstgöring vid internationell insats
 • Lägst B-körkort
 • God förmåga att uttrycka sig på franska i tal och skrift
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift
 • Krav på militär bakgrund

Meriterande:

 • Genomförd utbildning vid Försvarets Tolkskola med godkänt resultat
 • Erfarenhet av tolkning och översättning
 • Tidigare tjänstgöring i multinationell miljö
 • Erfarenheter av instruktörsroll
 • Brett militärt vokabulär, såväl på franska som på svenska

Personliga egenskaper:

Du bör vara stresstålig samt ha en god social förmåga. Du ska ha god samarbetsförmåga,  tycka om att arbeta i grupp samt ha lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Du ska ha en positiv inställning till fysisk träning då tjänsten förutsätter en god grundkondition över tid. Arbetet kommer utföras även under krävande miljöer varför det krävs en vilja att arbeta under fältmässiga förhållanden.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 6 månader för insatsen samt insatsutbildning 6 månader, totalt 12 månader.

Arbetsort: Bangui

I samband med uttagning kommer de uttagna genomgå språktester, anställningsintervju, säkerhetsprövning, fysiska tester samt läkarundersökning. 

Urval sker löpande.

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:

Tf C Tolkavdelningen, Ann Fernström, tel 070-148 51 34, ann.fernstrom@mil.se

C HR FMUndSäkC Jeanette Borén, tel 018-19 65 03


Fackliga företrädare:

Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68

Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, tel 018-19 67 81

SACO: Daniel Rönnbäck, tel 018-19 68 06

Alternativt 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter.

 
Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Samt relevanta dokument som styrker språkförmågan.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 juli 2021
 • Plats: Bangui, Centralafrikanska Republiken
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan