Operationssköterska på heltid till Sjukhuskompaniet

Om tjänsten

Operationssköterska på heltid till Sjukhuskompaniet

Om förbandet
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinsk verksamhet. På FömedC finns krigsförbanden 1. och 2. Sjukhuskompaniet.
Sjukhuskompanierna ansvarar för att rekrytera, utbilda och utveckla 1. och 2.Sjukhuskompaniet. Ett sjukhuskompani består av en kompaniledning och 4 plutoner, dessa bemannas av såväl kontinuerlig som tidvis tjänstgörande personal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som operationssjuksköterska på Sjukhuskompaniet ingår främst ansvar för utveckling och vidmakthållande av operationsmodulerna och sterilmodulen tillsammans med ytterligare en operationssjuksköterska. Fokus ligger på hantering av kirurgiska instrument, materiel och steriliseringsprocessen. Det innebär bland annat kontinuerlig översyn, utvärdering av ingående utrustning och rutiner i krigsförbanden liksom att vara ett kompetensstöd till chefer i olika professionsspecifika frågor. I befattningen ingår också förberedelse och planering av övningar, utbildning av försvarsmaktspersonal samt egen kompetensutveckling. Tjänsten ingår i ett insatsförband och du kommer att erhålla vapen- och stridsutbildning i syfte att kunna försvara dig själv och din enhet.

Vi ser att du som söker har god erfarenhet och är trygg i din profession då arbetet innebär en stor variation i både uppgifter och miljö som ett fältgrupperat sjukhus medför, där du utöver din kliniska yrkesutövning  förväntas kunna mentorera och utbilda dina kollegor.

Det finns goda möjligheter att påverka sina arbetstider där bland annat 3 timmar per vecka skall användas till fysisk träning. Tjänsten är i sig inte av klinisk karaktär men utrymme finns att använda ca 30%  av årsarbetstiden för klinisk tjänstgöring i den civila sjukvården.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom operation
 • Minst två års aktuell yrkeserfarenhet som operationssköterska.
 • Militär grundutbildning motsvarande värnplikt eller GMU/GSU.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska
 • Godkänd läkarundersökning samt god fysik enligt Försvarsmaktens baskrav (testas vid intervju)

Meriterande

 • Erfarenhet av utvecklings- och projektarbete
 • Goda kunskaper i Officepaketet och Outlook
 • Tidigare militär utlandstjänstgöring
 • B-körkort

Personliga egenskaper
Du måste kunna arbeta i grupp men också självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Om du är en problemlösare med god analytisk förmåga är det en fördel. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Nivå: CR 6
Typ av anställning: Civilanställning, 100 %, tillsvidare. För icke Försvarsmaktsanställda tillämpas 6 månaders provanställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, internationell arbetsskyldighet, delta i utbildning, övningar och insatser
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning


Urval och intervjuer

Urval sker under v. 34 Intervjuer och tester kommer preliminärt att genomföras under v 36 vid FömedC i Göteborg.


Upplysningar om tjänsten lämnas av: 

Sebastian Seguel, Plutonchef, Sebastian.Seguel@mil.se, 
Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av HR, Daniel.Wagner@mil.se

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet,forsvarsforbundet-f8@mil.se
SEKO, Ali Ravan
SACO, Anders Jonsson
Officersförbundet, Jonas Rynner

Ovanstående nås via FömedC växel, 031-69 20 00


Välkommen med din ansökan senast 2021-08-15

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 juli 2021
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan