Ställföreträdande HR-Chef

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Vill Du vara med att bidra till en långsiktig personalförsörjning och ett kvalitativt, verksamhetsnära HR-stöd för våra chefer, i en tillväxtfas vid ett av Försvarsmakten (FM) största förband? Hos oss får du utveckling och utmaningar samt får möjlighet att forma ditt uppdrag genom ansvarskultur och FM värdegrund: Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Om HR-avdelningen

LedR Regementstab består av nio avdelningar (Avd) som samtliga stöttar förbandsledning samt respektive enheter inom förbandet, varav LedR HR-avdelning är en. Vi stöttar förbandet och dess chefer inom personalförsörjning, arbetsgivarpolitik samt arbetsmiljö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Stf HR-chef/ Stf funktionschef utan personalansvar.
 • Leder operativa delar i Lönebildning och avtalsfrågor, är tillika förhandlingsansvarig.
 • Leder operativa delar i långsiktig personalplanering/bemanning.
 • Ansvarar för att ta fram och analysera statistik, nyckeltal.
 • Stödjer LedR HR-chef och HR-avdelningen utifrån direktiv från LedR förbandsledning, Högkvarteret och Försvarsmaktens HR-centrum i operativa samt strategiska frågor.

Kvalifikationer                 

 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område såsom personalvetenskap, mangement eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömmer likvärdig
 • Minst fem års aktuell, relevant och dokumenterad arbetserfarenhet inom brett HR-arbete
 • Minst två års aktuell, relevant och dokumenterad chefserfarenhet
 • Erfarenhet av fackliga förhandling 

Meriterande

 • Arbetat med långsiktig personalplanering, kompetensutveckling, lönebildning och förhandling
 • Körkort B 
 • Tidigare arbete i en statlig myndighet, gärna Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att planera och utvärdera verksamhet
 • Van att arbeta med analyser av statistik och rapporter

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är kommunikativ, tydlig med god förmåga att driva projekt och skapa goda relationer och nätverk. För att lyckas i rollen ser vi att du är noggrann, analytisk och har hög kvalitetsmedvetenhet samt struktur i ditt arbete. Du är resultatorienterad i ditt arbetssätt, har förmåga att driva projekt parallellt samt trivs med att ta egna initiativ men kan även med ett professionellt och prestigelöst förhållningssätt följa fattade inriktningar och beslut. Som person är du uppmärksam och tillmötesgående samtidigt som du har hög integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten

Nås via växeln: 0171-15 70 00 (semester 210708—210813)

HR-chef Linda Möller, linda.moller@mil.se.

Upplysningar om rekryteringsprocessen

HR-specialist Helena Soläng (semester 210719-210811), helena.solang@mil.se / 070-836 16 32

 

Övrigt

Avser tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning för den som inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Tjänsteort: Enköping

Tillträde: enligt överenskommelse

 

Fackliga representanter

Nås via växeln: 0171-15 70 00

OFR/O – Magnus Johansson

SACO-S – Ann-Marie Löwenberg

SEKO- Christian Hedberg

OFR/S – Clarence Arnstedt

 

Välkommen in med din ansökan senast 2021-08-16. För att vi ska kunna hantera din ansökan ska du bifoga CV och ansökningsbrev samt övriga meriterande underlag. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig som Stf HR-chef.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 juli 2021
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan