Stabsofficer med marin bakgrund till Försvarsmaktens planerings- och ekonomiavdelning vid Högkvarteret

Om tjänsten

Stabsofficer med marin bakgrund till Försvarsmaktens planerings- och ekonomiavdelning vid Högkvarteret

Ledningsstabens planerings- och ekonomiavdelning består av ca 55 medarbetare, varav hälften är civila och hälften är militärer. Chef för avdelningen är Försvarsmaktens ekonomidirektör och avdelningen är organiserad i fyra sektioner; planering och genomförande, uppföljning och analys, redovisning samt materiel & logistik.

Aktuell befattning är placerad vid planerings- och genomförandesektionen. Sektionen har ett övergripande ansvar för Försvarsmaktsplanering och svarar bl.a. för Överbefälhavarens avvägningsbeslut, Försvarsmaktens verksamhetsplan och utarbetande av Försvarsmaktens budgetunderlag.

Befattningen som stabsofficer är direkt underställd sektionschefen på planerings- och genomförandesektionen. Som medarbetare på sektionen är du med och påverkar Försvarsmaktens fortsatta utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter En stor del av arbetet som stabsofficer vid planerings- och genomförandesektionen innebär analytiskt arbete för att kunna bedöma hur olika scenarier och antaganden påverkar Försvarsmaktens strategiska planering. Dina fokus- och ansvarsområden kommer främst vara inom den marina domänen, men även mer generellt kring materielfrågor på operativ- och militärstrategisk nivå. Arbetet ställer höga krav på nära dialog med Försvarets materielverk och andra delar av Försvarsmaktens högkvarter.

Kvalifikationer:

-Bakgrund i marinen
-OF 3/OF 4
-Erfarenhet av att driva komplexa frågeställningar med goda resultat
-Mycket god analytisk förmåga
-Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har:

-Erfarenhet av arbete med materielprocessen
-Erfarenhet från PROD eller FMV
-God systemförståelse på en övergripande nivå
-Ett sedan tidigare etablerat nätverk i högkvarteret och högre ledning inom marinen

Personliga egenskaper:

Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Försvarsmaktens strategiska planering. Detta kräver att du har hög integritet och kan företräda planerings- och ekonomiavdelningen och i förekommande fall Försvarsmakten, vid föredragningar i såväl försvarsmaktsledningen, som regeringskansliet och med samverkande myndigheter. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter, är tydlig och kommunikativ samt har hög förmåga att självständigt driva frågor. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du har en god analytisk förmåga och är lösningsorienterad.

 Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämplighet och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt:

-Detta är en militär befattning.
-Tillträde enligt överenskommelse.
-Befattningen ställer krav på godkänd säkerhetsprövning innan anställning.

Förfrågningar om befattningen kan göras till C LEDS PLANEK Plan, Bo Stennabb, 070-9528 351 och till SC LEDS PLANEK Fredrik Körner, 073-143 59 61.

 Fackliga kontakter:

-SACO Camilla Robertsson
-SEKO Lise-Lotte Larsson OFR/O Arne Nilsson
-OFR/S Kjell Tetzlaff

Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-08. Din ansökan ska innehålla utbildningsintyg på efterfrågad officersexamen, CV samt ansökningsbrev där du motiverar varfför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 juli 2021
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmakten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-08-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan