Stf Chef G2 vid Särskilda operationsgruppen

Om tjänsten

Beskrivning av förbandet

Särskilda operationsgruppen (SOG) är kärnförbandet inom Försvarsmaktens specialförband och lokaliserat i Karlsborg. Särskilda operationsgruppens primära uppgifter är strid, underrättelseinhämtning och militärt stöd. SOG har hög tillgänglighet med särskild uttagen personal med stor operativ erfarenhet samt med hög utbildnings och träningsnivå.

Läs mer: Särskilda operationsgruppen

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Fokus för underrättelsesektionen är att förse chefer med beslutsunderlag och inblandade enheter med underlag för genomförande. Sektionen genomför som ett led i detta bland annat bearbetning och analys av inhämtad information. Som stf chef för underrättelsesektionen stödjer du chefen för sektionen i arbetet, innefattande bl.a. personalplanering, personaluppföljning, genomföra utbildning, hålla föredragning, stabsarbete/bedömande mm. Utöver sysslorna som stf chef arbetar du självständigt med projekt av olika karaktär. Du skall kunna arbeta i underrättelsecykelns alla faser och under olika tidstempo. 

 

Krav:

Svensk medborgare

Officersexamen

Körkort lägst B

GK Und, BISC, IOC eller motsvarande underrättelseutbildning

FM FysS tilläggskrav enligt nivå 3

 

Meriterande:

Erfarenheter inom någon/några av följande område; underrättelseledning, multi-sourse bearbetning och analys, HUMINT, IMINT, GIS

Genomfört utbildning motsv. YBK mot kapten (OF-2)

Genomfört utlandstjänst i underrättelsebefattning såsom chef eller stf chef.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet såsom:

 • god social- och samarbetsförmåga
 • initiativförmåga
 • flexibilitet
 • stresstålighet
 • noggrannhet
 • förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar.

  

Tillträde mm

Placering tillsvidare tidigast från 2022-02-01 eller enligt överenskommelse.

 

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

Kontakta SOG, sog@mil.se  att: Stf C G2

 

Ansökan

Ansökan skall innehålla CV, personligt brev och foto. Andra intyg/bevis motsv. som styrker erfarenheter/kompetenser som sökande vill åberopa må bifogas. Rekryteringsprocessen kommer att omfatta flertalet intervjuer, tester mm. 

 

 

Sista datum för ansökan:

2021-09-30

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 juli 2021
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Särskilda operationsgruppen - SOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan