Controller för Försvarsmaktens största kostnadskonto

Om tjänsten

Försvarsmakten söker Controller för kontot Fast lön med placering i Stockholm.

Försvarsmakten är inne i en period av tillväxt för att stärka den operativa förmågan vilket ställer krav på mer precisa avvägningar avseende personal- och verksamhetskostnader.

Om Avdelningen

Genomförandeavdelningen är en del inom Högkvarterets Produktionsledning och ansvarar för planering och uppföljning av verksamhet, ekonomi och personal inom förbandsproduktionen. Avdelningen är sammanhållande för verksamhetsuppdrag till försvarsgrenar och stridskrafter. Avdelningen består av ett 30-tal medarbetare fördelade på analys-, planering- och personalsektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med budget, prognos och analys för kontot Fast lön som är Försvarsmaktens största kostnadspost. Med dina kunskaper om de kostnadsdrivande delarna i Försvarsmaktens kollektivavtal, förväntade rekryteringar, pensionsavgångar, sjukfrånvaro m.m. drar du, med stöd av Försvarsmaktens affärssystem SAP PRIO, slutsatser vilka kontinuerligt rapporteras till högre chef. Dina analyser skapar det beslutsunderlag som används vid personell tillväxt, reduceringar och avvägningar. Rapporteringen får mycket uppmärksamhet eftersom Försvarsmakten är inne i en tillväxtfas.

I nära samarbete med dina kollegor skapas den helhet som utgör Försvarsmaktens förbandsanslag. Du har ett brett kontaktnät där du regelbundet kommunicerar med medarbetare inom HR- och ekonomiområdet och även utbildar dessa i olika frågor. Utveckling av arbetsmetoder och processer blir också en del av dina arbetsuppgifter.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi erbjuder en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och en verksamhet med stor variation och hög komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål.
 • Träning som arbetsuppgift – tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28–35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har sinne för detaljer och som är noggrann och analytisk. Du en lagspelare som presterar med hög kvalité, även under perioder med hög arbetsbelastning. Du har förmåga att ur stora mängder data förmedla relevant information på ett begripligt sätt. Vi söker dessutom en utvecklingsorienterad person.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom ekonomi och/eller HR alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Aktuell och relevant erfarenhet inom budget, prognos och/eller analysarbete från komplex verksamhet
 • Van användare av Excel

Meriterande

Relevant erfarenhet från Försvarsmakten.

Övrigt

Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens Högkvarter på Banérgatan 62 i Stockholm.

Tjänsten är tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Upplysningar om tjänsten lämnas av

Sektionschef Amanda Larsson, amanda.larsson@mil.se

Stf Sektionschef Jonas Gutö, jonas.guto@mil.se

Fackliga representanter

SACO HKV       Camilla Robertsson

OFR/O HKV      Arne Nilsson

OFR/S              Kjell Tetzlaff

SEKO HKV        Lise-Lotte Larsson

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-08. Vi kommer att använda tester i samband med urvalet. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 juli 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan