HR-generalist till Västernorrlands regemente

Om tjänsten

Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Du som är intresserad ska vara flexibel, se lösningar i stället för problem och vilja vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tillsammans med övriga inom HR arbetar du inledningsvis med att starta upp och strukturera HR-arbetet med lokala styrningar, processer och målsättningar. Deltagande i de uppdrag som måste lösas för att få en fungerande organisation. På sikt verkar du också som stöd till chefer inom regementet inom de flesta HR områden t.ex. lönebildning, personalekonomi, rekrytering, bemanning och arbetsrätt men också inom andra områden inom HR.

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning inom Human Resources Management eller annan utbildning/erfarenhet om arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet av kvalificerat HR-arbete i en konsultativ och utvecklande roll
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet från liknande arbete
 • Kunskap inom personalekonomi
 • God kunskap inom det arbetsrättsliga området (personaljuridik)
 • Reservofficer, hemvärnstjänst eller genomförd värnpliktsutbildning

Personliga egenskaper

Du är tydlig, driven och prestigelös. Vi ser också att du är ansvarsfull, noggrann, initiativrik, serviceinriktad med hög integritet och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska ha förmåga att arbeta både enskilt och i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Sollefteå

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Individuell lön tillämpas och flexibel arbetstid inom vissa ramar.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Frågor angående befattningen besvaras av:

Övlt Jerker Persson, projektledare vid I 19, 076-87 82 225, jerker.persson@mil.se

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00:

OF Bothnia: Per Davidsson

Försvarsförbundet:  Per Eriksson

SEKO-F: Ann-Charlotte Aittamaa

SACO: Jan B Johansson

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 juli 2021
 • Plats: Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan