Ekonomichef till Dalregementet

Om tjänsten

Befattningen för dig som stimuleras av att jobba både operativt och strategiskt med ekonomi!

Om enheten

Hösten 2021 återetableras Dalregementet (I13) i Falun och under 2022 påbörjas grundutbildning av värnpliktiga. Dalregementets huvuduppdrag kommer att vara att sätta upp två lokalt rekryterade lätta skyttebataljoner och en militärbas. Regementets tillväxt kommer att ske successivt. Intill dess att regementet är utvecklat till full kapacitet, bland annat med nytt regementsområde, kommer verksamheten att präglas av kontinuerlig utveckling och förändring. Arbetssätt kommer till del förändras över tid för att anpassas till den växande organisationen och dess verksamhet.

Livgardet är fadderförband med uppdrag att etablera Dalregementet och stödja uppbyggnaden.  

Ekonomichefen är placerad på ledningsavdelningen i Regementsstaben. Regementsstaben stödjer regementschefen genom att planera, genomföra, följa upp och utvärdera verksamheten. Regementsstaben kommer vara organiserad i avdelningarna; logistik-, HR- , säkerhet- och ledningsavdelningen.

Nu sker rekrytering till de flesta befattningar som regementet kommer att tillsätta under 2021 och 2022.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som ekonomichef kommer du delta i planering, uppföljning och återredovisning av budget och verksamhet. Du leder, samordnar och utvecklar arbetet inom ekonomiområdet. Du ansvarar för att leda och sammanhålla årlig budgetering, månatlig återrapportering samt analyser av utfall/resultat och prognostisering. Arbete innebär även intern styrning och kontroll, faktura-, faktureringshantering samt personalekonomi. I rollen kommer du både arbeta strategisk med planering av investeringar och utveckling på lång sikt samt vara operativ på detaljnivå.

Under uppbyggnaden av Dalregementet kommer stort fokus vara att skapa fungerande rutiner för att skapa förutsättningar för en god ekonomistyrning. Försvarsmaktens fastställda processer och rutiner utgör grunden för arbetet och utifrån dessa utarbetar du lokala styrningar. Du kommer delta i olika arbetsgrupper och företräda regementschefen inom funktionen.

Kvalifikationer

 • Minst treårig eftergymnasial ekonomiutbildning eller motsvarande relevant ekonomiutbildning som arbetgivaren bedömer likvärdig
 • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet som ekonom /ekonomichef/ekonomiansvarig eller motsvarande som arbetgivaren bedömer likvärdig
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel

 

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att arbeta med ekonomi i Försvarsmakten
 • God erfarenhet av att arbete i SAP
 • Erfarenhet av ekonomiarbete vid offentlig förvaltning
 • B-körkort

 

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen ser vi att du är en noggrann och ansvarsfull person som levererar resultat med god precision. Vi ser att du har god analysförmåga och kan identifiera väsentligheter samtidigt som du kan urskilja detaljer och sätta dem i ett större perspektiv. Du tar initiativ, är lösningsorienterad och har ett intresse av att förstå verksamheten för att för att kunna utveckla arbetsmetoder inom funktionen.

Vi ser vidare att du är prestigelös och har lätt för att samarbeta och kan genom din kommunikativa förmåga öka kunskapen för funktionen inom organisationen. Du är även lyhörd inför verksamhetens behov samt har förmågan att skapa och bibehålla förtroende.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas

Anställningsform: Tillsvidareanställning som civil tjänsteman med sex månaders provanställning tillämpas.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Falun
Tillträdesdatum: 2021-11-01 eller enligt överenskommelse.
Inledningsvis kommer del av introduktionen ske i Stockholm( Kungängen) vid Livgardet.
Tester kommer eventuellt att förekomma under rekryteringsprocessen. 

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:

Med hänsyn till semesterperiod mottar vi frågor via mail till falun-ifg@mil.se  Mailen besvaras snarast från och med måndag vecka 32.

Från vecka 32 är du även välkommen att kontakta Johanna Carlsten,  HR-generalist på Livgardet och delaktig i återetableringen av Dalregementet, på 08-58452388.

Fackliga företrädare:

OFR/O                                                                         Stefan Morin

OFR/S                                                                          Kenneth Hartikainen

SACO                                                                            Johan Gillemyr

SEKO                                                                            Thomas Klasson

Samtliga nås via växeln: 0505-45 10 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Dalregementet är ett av Försvarsmaktens nygamla förband med anor från 1624. Dalregementet återetableras från 2021 efter beslut av riksdagen. Vår verksamhet finns i Falun och vi kommer bidra med utbildning av soldater som bygger framtidens infanteriförband/Armé.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 juli 2021
 • Plats: Falun, Dalarnas län, Sverige
 • Förband: Dalregementet - I 13
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan