Skjutfältsofficer till Västernorrlands regemente

Om tjänsten

Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal.

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden och i Härnösand), men din arbetsort kommer att vara Sollefteå. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som skjutfältofficer på skjutfält är i huvudsak att stödja skjutfältschefen för Östersund/Sollefteå/Härnösands skjutfält genom att praktiskt leda arbetet vid främst skjutfälten i Sollefteå och Härnösand. Detta innebär bland annat in- och utlämning av målmateriel. Planering och underhåll av skjutfältens arbetsmaskiner och fordon. Genomförande av tillträdesbegränsningsåtgärder enligt Skyddslagen samt drift- och underhållsåtgärder av skjutbanor, skjutfält och kvalificerad målmateriel samt betjäning av skjutsäkerhetscentral. I arbetet ingår även verksamhetssäkerhetsuppgifter (upprättande av tillträdesförbud och avlysning av luftrummet). Arbetet innefattar också svets- och träarbete samt körning av arbetsmaskiner.

Arbetet som skjutfältsofficer innebär att man under vissa tider är beredd att arbeta vid I 19 samtliga skjutfält belägna mellan Kiruna och Härnösand.

Med hänsyn till att befattningen innehåller stort inslag av praktiskt arbete i entreprenadmaskiner kommer den som får befattningen att erbjudas medicinsk kontroll gällande vibrationer.

Den sökande ska vara beredd att genomföra ammunitionsröjningsutbildning för skjutfältspersonal (röjningsledare skjutfält vid SWEDEC). Det förekommer ensamarbete samt arbete kvällar och helger.

Kvalifikationer

 • OR 7 eller OF 1/2
 • Körkort B

Meriterande

 • C körkort och förarbevis på lastbil, bandvagn samt hjullastare med tilläggsutbildning för vinterväghållning
 • Militärt förarbevis för motorhandsåg och röjmotorsåg, utbildning i snickeriarbeten och användning av snickerimaskiner och motordrivna handverktyg
 • Ammunitionsröjningsutbildning (RöjL Ö/S)
 • Brukarutbildning nivå A-C målsystem 2015, samt skjutgränsdator
 • Militärt förarbevis på truck alt motsvarande civil behörighet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull, självständig, kreativ, samarbetsvillig och utåtriktad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och färdigheter inom aktuellt sakområde.

I ansökan ska följande handlingar bifogas

 • CV och personligt brev
 • Officersexamen för militära befattningar
 • Referenser
 • Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
 • Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd inom Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Sollefteå (inledningsvis Härnösand).

Tillträdesdatum: 2021-10-01 eller enligt överenskommelse.

Individuell lön och flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Frågor angående befattningen besvaras av:

Frågor om din ansökan och tjänsten besvaras av Per Olof Henriksson, chef för Östersund/Sollefteå/Härnösands skjutfält via växeln 0505-45 10 00.

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-451000:

OF Bothnia – Per Davidsson

SEKO F – Ann-Charlotte Aittamaa

Försvarsförbundet - Per Eriksson

SACO – Jan B Johansson

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 juli 2021
 • Plats: Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
 • Förband: Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår – I 21
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan