Arbetsmiljöhandläggare

Om tjänsten

Arbetsmiljöhandläggare till nya regementet K 4

 Jägarregementet är tillbaka!

Vi återetablerar Norrlands Jägarregemente K 4 i Arvidsjaur och behöver flera olika kompetenser till oss. Vi kommer att växa under några år och rekryterar därför löpande.
Eftersom vi är ett litet regemente så är det nära till allt, både inom verksamheten och mellan oss kollegor.
Jägarregementet K 4 utbildar, utvecklar och leder jägarförband med kvalificerad förmåga att verka på djupet i subarktisk miljö.

Försvarsmakten i Arvidsjaur växer och nu söker vi en arbetsmiljöhandläggare. Du kommer att vara civilanställd och tillhöra regementets stab. Initialt kommer du vara anställd åt I19 med placeringsort i Arvidsjaur. Från årsskiftet 220101 kommer anställningen att övergå till K4.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att vara många och varierande, med tydlig bäring på att göra Försvarsmakten i Arvidsjaur till en säkrare verksamhet och arbetsplats. 

Som arbetsmiljöhandläggare kommer du vara med och utveckla arbetsmiljödelarna på vårt nya regemente. Du ingår i HR-sektionen och kommer arbeta med uppbyggnad av våra rutiner och metoder inom hela arbetsmiljöområdet. Med din kunskap och erfarenhet kommer du att utbilda i och implementera dessa.

På HR-sektionen arbetar vi tillsammans och bidrar till helheten inom vårt funktionsområde. Tack vare det så behöver du vara en lagspelare som har erfarenhet av, och ser det som en självklarhet att, arbeta med samtliga förekommande uppgifter inom HR-sektionen.

Det förekommer resor utanför verksamhetsorten varför du behöver ha körkort för personbil.


Kvalifikationer
 • Universitets-/högskoleutbildning inom HR- eller arbetsmiljöområdet, eller annat motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
 • Erfarenhet av arbete med arbetsmiljö vid större organisationer
 • Goda kunskaper i officepaketet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift 
 • Körkort B (manuell växellåda)

Meriterande
 •  Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten
 •  Erfarenhet av att utforma och genomföra utbildning inom arbetsmiljöområdet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god pedagogisk och social förmåga. Som person är du driven, ansvarstagande och självgående. Vidare är det naturligt för dig att följa Försvarsmaktens ledarskap och värdegrund. För att trivas som arbetsmiljöhandläggare hos oss är du van vid att ha många kontaktytor och att arbeta både operativt och strategiskt.

Du är trygg i din kompetens och är en god kommunikatör inom ditt ansvarsområde. Du behöver ha ett strukturerat arbetssätt likväl som god administrativ förmåga. Du trivs med att växla mellan självständigt arbete och samverkan med andra. Som person är du positiv, har integritet och arbetar lösningsorienterat. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, inleds med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Arvidsjaur
Tillträdesdatum: Snarast, enligt överenskommelse
En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning, enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.


För upplysningar om befattningen kontakta:
HR-chef Cecilia Olsson: k4hr-chef@mil.se

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet, Per Eriksson  
SEKO-F, Ann-Charlotte Aittamaa
OF Bothnia, Per Davidsson

Samtliga kontaktpersoner nås via växeln: 0505-45 10 00Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-04. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 juli 2021
  • Plats: Arvidsjaur, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens regemente – I 19
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-08-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan