Handläggare teknisk tjänst till FMTIS

Om tjänsten

Om tjänsten

Ditt arbete hos oss kommer vara självständigt med målfokus, i vårt arbete med att vidareutveckla förbandet.

Arbetet handlar om att sammanställa behov, skapa underlag för anskaffningar samt följa upp den materiel som är i bruk, främst verktyg mätinstrument men även reservmateriel. För att skapa och bibehålla god status på materielen ingår det även att analysera och sammanställa inkomna avvikelser. Tjänsten innebär även att som sakkunnig delta i arbetsgrupper och beredningar.

FMTIS har verksamhet på fler än 30 orter, samverkar med 19 olika Logistikenheter och 18 olika garnisonschefer. FMTIS består av ca 1800 personer och disponerar redan i fred mer än 400 fordon. Detta är den logistiska utmaning som avdelningen dagligen hanterar och vi söker dig som vill ta dig an den utmaningen ihop med oss.

Om enheten

Som handläggare teknisk tjänst ingår du i Logistikavdelningen vid förbandsstaben. Staben är uppdelad enligt NATO-standard J1 till J9. Avdelningen består av logistikchef, teknisk chef, logistikledare, logistikofficer och handläggare logistik.

Logistikavdelningen utgör en funktion i förbandets stab och stödjer både genomförandeledning (här & nu) samt planering på sikt. Avdelningen ansvarar för att samordna FMTIS logistiklägesbild och funktionsleder logistiken så att förbandets enheter har förmåga till och uthållighet att lösa sina uppgifter, 24/7/365.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som handläggare teknisk tjänst är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att stödja avdelningsledningen med beredning av ärenden inom försörjning, materieltjänst och teknisk tjänst. Vi söker dig som är intresserad av en tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Förtroende är viktigt då du kommer att ha ett stort eget ansvar i syfte att lösa tilldelade uppgifter. Denna befattning innebär att förvalta och ansvara över förbandets tillgångar av mätinstrument, verktyg och reservdelar avseende dess befintlighet och skick. Ett annat arbetsmoment är inventering. Avvikelsehantering är också ett av många arbetsområden. I och med detta bör man vara intresserad av ordning och reda samt ha fallenhet för statistik och uppföljning.

Framtagning av underlag för förordnanden och tillstånd för verksamhet vid förbandets olika verksamhetsplatser förekommer. Du kommer att utgöra avdelningens representant i olika arbetsgrupper och längre projekt. Du  förväntas där aktivt driva avdelningens talan. 

Som handläggare teknisk tjänst är det viktigt att vårda och utveckla sina kontakter samt samverka med aktörer både internt och externt. Samarbete genomförs med andra avdelningar inom staben samt andra enheter inom FMTIS.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
 • Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

 • Godkänd examen från minst 3-årigt gymnasium eller Komvux
 • Erfarenhet av arbete med materielförsörjning inom statlig myndighet
 • Erfarenhet av arbete med FM-stödsystem LIFT/PRIO alternativt erfarenhet som SAP användare i annan verksamhet
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet
 • Mycket goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Körkort klass B.

Meriterande

 • Dokumenterad erfarenhet av arbete inom logistikområdet inom FM/FMV
 • Logistikutbildning eller genomförd logistikkurs inom FM
 • Signalskyddsutbildad
 • Vana att jobba i FM administrativa stödsystem, t.ex. SAP, VIDAR, SWECCIS, eller ISUS

Personliga egenskaper

Du är ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett gott ordningssinne. Du är resultatinriktad och slutför dina uppgifter. Du tycker om samarbete och samordning, har öga för vad som behöver göras och tar initiativ. Du arbetar ofta med andra i ett team, men klarar av att genomföra egna projekt. Du trivs att arbeta med kompetenta och drivna medarbetare som ömsom jobbar under tidspress.

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningen är en civil tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

Arbetsort: Enköping

Tillträde enligt överenskommelse men gärna 2023-08-01 eller tidigare om möjligt.
Tjänsten innebär tjänsteresor. Tjänstgöring och beredskap på kvällar och helger kan förekomma. 

Upplysningar

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef FMTIS Logistikchef, major Stefan Axelsson på telefon 019 - 60 10 326 eller FMTIS Tekniska Chef, major Jan Johansson, på telefon 070 – 228 58 01. För information om anställningsvillkor kontakta HR-Generalist Isabelle Eriksson på 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-15.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 maj 2023
 • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan