GSS/K - Stabsassistent Stridsflyg

Om tjänsten

GSS/K – Stabsassistent Stridsflyg

(Mil GSS/K Heltid - Linköping)


Befattningen erbjuder

Administrativt- och koordineringsstöd till UTV Luft/TU JAS för att primärt avlasta avdelningens ledning men även för övrig personal för effektivisering mot flyg- och utvecklingsverksamheten. Personen måste vara mycket serviceorienterad och självständig i sin arbetsroll.


Om enheten

LSS UTV Luft/TU JAS stödjer Flygstaben och HKV med teknisk och taktisk utveckling av JAS 39 Gripen-systemet och bedriver taktiska flygprov och operationell validering (OPEVAL) av JAS 39 Gripen. En stor del av detta arbete består i att företräda Försvarsmakten i systemutvecklingen av både JAS 39 C/D såväl som JAS 39 E. Stor del av utvecklingsarbetet sker i direkt samverkan och integrerat med krigsförband såväl som med FMV och SAAB.

Under de kommande åren kommer verksamheten vid UTV Luft/TU JAS att öka i omfattning då det nya stridsflygsystemet Gripen E ska förbandssättas. De utökade arbetsuppgifterna gäller inte bara systemutveckling utan även taktik- och organisationsutveckling.

För att kunna möta de krav som ställs på utvecklingssidan i Flygvapnet med bibehållen effekt och kvalitet så krävs en robustare och utökad personalstyrka på UTV Luft/TU JAS. Vi söker därför en ny medarbetare som kan stödja avdelningen i den administrativa dagliga verksamheten. I dag är UTV Luft/TU JAS 14 personer men kommer efter tillökning på sikt att växa mot 20 medarbetare.


Generell kravprofil

Som person måste man vara beredd på att arbeta självständigt. Självklart är det i en liten arbetsgrupp mycket viktigt att se till gruppens utveckling och därför behövs individer som sätter gruppdynamiken i fokus.

Personliga egenskaper är avgörande vid rekrytering av nya medarbetare. Individuella egenskaper och utvecklingspotential samt social kompetens och samarbetsförmåga kommer att vara avgörande för selektering vid rekrytering. Då ett nära samarbete med Stridsflygdivisionerna är prioriterade så är förtroendet för avdelningen av största vikt för vår verksamhet. Goda referenser kan därmed vara avgörande i valet av medarbetare.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Administrativt- och koordineringsstöd till UTV Luft/TU JAS för att primärt avlasta avdelningens ledning men även för övrig personal för effektivisering mot kärnverksamheten.

Arbetsuppgifter:

 • PRIO Arbetstidsplanering, inköp, resehantering, uppföljning.
 • Expeditionstjänst, inkluderande Vidar-stöd och upprättande av skrivelser.
 • Stöd till avdelningens långsiktiga planering, koordinering och genomförande av verksamhet.
 • Stöd vid budgetering och uppföljning.
 • Ansvar för arbetsplatsens expenser samt övrig logistik inom Avdelningen/Divisionen.
 • Stöd för avdelningens IT-infrastruktur


Kvalifikationer


Personen måste vara mycket serviceorienterad och självständig i sin arbetsroll. Erfarenhet  av administrativ verksamhet inom Försvarsmakten är meriterande. Tidigare erfarenhet av system PRIO/Vidar, samt av expeditionstjänst, ekonomi och budgetering är meriterande. Miltär grundutbildning är ett krav.

 • Goda kunskaper inom Officepaketet
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • God administrativ förmåga
 • B-körkort

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du är serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du är flexibel, strukturerad och ordningsam. Du bör även ha en hög egen drivkraft. Du måste vara bekväm med att arbeta i en miljö som ständigt utvecklas.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter.


Övrigt
Anställningsform: GSS/K med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd inom FM.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Linköping
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse från och med 2022-01-01


För upplysningar om befattningen kontakta:

C TUJAS Övlt Henrik Lahti, henrik.lahti@mil.se


För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-generalist Annika Höddelius, vx 018-196000


Fackliga företrädare:

OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68
SEKO Simon Uppgren, tfn 072-395 68 13
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40
SACO Johan Moilanen, tfn 070-205 97 02


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 juli 2021
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-10-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan