Inspektör

Om tjänsten

Militära Flyginspektionen, FLYGI, är en del av Försvarsmaktens Högkvarter men direkt underställd Överbefälhavaren, FLYGI består av 21 medarbetare. Våra kontorslokaler ligger i anslutning till Gärdet i Stockholm och på Helikopterflottiljen i Linköping. Den militära flyginspektionen (FLYGI) är en fristående enhet organiserad i Högkvarteret. FLYGI utarbetar föreskrifter för militär luftfart på uppdrag av Överbefälhavaren.
FLYGI utövar även under ledning av Flygsäkerhetsinspektören tillsyn över militär luftfart och tillser att föreskrifter för militär luftfart följs. Flygsäkerhetsinspektören lyder direkt under regeringen i frågor om tillsyn.

Operationella sektionen inom FLYGI söker en

Inspektör för tillsyn och utformning av regler inom  flygunderhåll och ledning av fortsatt luftvärdighet för den militära luftfarten.

Om enheten

Arbetet på FLYGI är spännande, intressant och har en stor bredd. Reglerna för den militära luftfarten ska säkerställa flygsäkerheten men också ge förutsättningar till militär effekt. Vi är en liten grupp vilket innebär att Du kommer att arbeta med varierande uppgifter av stor spännvidd och med stort eget ansvar. Försvarsmakten är just nu i ett expansivt skede vilket är en intressant utmaning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Tillsynsarbete, att militära luftfarten bedrivs säkert inom Försvarsmakten, FMV och industrin
 • Hantera tillstånd
 • Medverka till att kontinuerligt samla erfarenheter för utveckling av regler
 • Utbilda befattningshavare inom militär luftfart
 • Stödja, genom tolkning och tillämpning

Arbetet på FLYGI bedrivs såväl enskilt, i grupp som i projekt, där förmåga till självständigt arbete är av stor betydelse.

Kvalifikationer

 • Vi söker dig som har gedigen och mångårig erfarenhet av operativ verksamhet och flygsäkerhetsarbete inom militär luftfart
 • Du har genomfört officersutbildning inom Försvarsmakten
 • Gedigen erfarenhet från verksamhet inom flygunderhåll och ledning fortsatt luftvärdighet och kunskap inom SE-EMAR 145/M
 • Du har god kunskap om kvalitetsledning
 • Du har god administrativ datorvana och är en god kommunikatör
 • Du har god förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska

Du har självklart ett starkt engagemang för flygsäkerhetsarbete.

Meriterande

 • Erfarenhet från arbete i chefsbefattning i en underhållsorganisation eller organisation för ledning fortsatt luftvärdighet och erfarenhet av tillsyns/revisionsverksamhet.
 • Vidareutbildning på akademisk nivå

Personliga egenskaper

Du har god förmågan att arbeta självständigt, din samarbetsförmåga är god och du bidrar till gruppens utveckling. Din integritet är god. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en militär tillsvidareanställning på heltid. Ett antal resdagar per år är aktuellt, främst inrikes men även utrikes. Arbetsort Stockholm. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen

Överstelöjtnant Andreas Dahlberg (chef operationella sektionen), tfn 070-582 91 97 besvarar gärna dina frågor om befattningen.

Fackliga företrädare

OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
Försvarsförbundet, OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SEKO HKV Pia Almström
Samtliga nås via växeln 08-7887500.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-01.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 augusti 2021
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan