Assistent med inriktning materiel - LogS

Om tjänsten

Nu söker vi en assistent med inriktning materiel till Administration- & Stödsektionen vid Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

På Administration- & Stödsektionen arbetar 11 personer med administrativt stöd till studerande och anställda på skolan bl.a. med kursadministration, materiel och fordonsstöd, husvärdsuppgifter, IT-stöd samt handläggning och utveckling av utbildningsfrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att se till att kurschefer, plutonsbefäl eller motsvarande har tillgång till efterfrågad materiel. Det kan vara skolans egna materiel eller materiel som behöver beställas. Du kommer att arbeta för att den materiel som används i utbildningarna alltid har en godkänd status enligt gällande bestämmelser. Du är ansvarig för skolans gemensamma plutonsbodar och materielskåp, vilket innebär att du också ansvarar för utlämning, återlämning och förvaring av materielen. Du leder den årliga inventeringen av skolans mängdmateriel och stöttar i inventeringen av vapen och ammunition. Vid behov kommer du att stötta kurschefer/lärare med transporter av materiel och iordningställande inför kurs.

Du samverkar dagligen med skolans materielplanerare, kurschefer, plutonsbefäl och övriga materielassistenter. Du kommer ofta ha kontakt med garnisonens försörjningsavdelning och verkstäder. Uppföljning av materiel görs i Försvarsmaktens datasystem, PRIO/LIFT. Du kan också komma att arbeta med i övrigt förekommande arbetsuppgifter på sektionen.

Kvalifikationer

 • Mycket god erfarenhet av att arbeta i digitala stödsystem
 • B-körkort

Meriterande

 • Kännedom om Försvarsmaktens materieltilldelning och bestämmelser inom materielvård
 • Erfarenhet av PRIO/LIFT
 • C/CE-körkort
 • Truckkort

Personliga egenskaper

Du är en person som är självgående och ser vad som behöver göras. Du är serviceinriktad, vilket för oss innebär att du i hög grad kan skapa/bibehålla goda relationer. Du är lösningsfokuserad, håller vad du lovar och kan sätta gränser.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en 6-månaders provanställning. Resor i tjänsten förekommer.

Befattningen är placerad på Administration-/Stödsektionen vid FM Logistik- och Motorskola på Trängregementet i Skövde.

Upplysningar om tjänsten

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef Lina Jonasson, tfn 073-856 51 60.

Fackliga representanter

Ulf Granlöf, SACO TrängR, Peter Danielsson, OFR/S, Jörgen Eliasson, OFR/O, Lola Ahlgren, SEKO. Samtliga nås via vxl 0500-46 50 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-24. Vi vill att din ansökan innehåller ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV (pdf).

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Förbandets motto är: Logistik- vårt ansvar
Trängregementet tillhör armén och är det enda förbandet i hela Försvarsmakten som enbart jobbar med logistik. Logistik är ett samlingsbegrepp för förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst, transporttjänst och försvarsmedicin. Det innebär att regementet ser till att de stridande förbanden får det stöd de behöver för att lösa sina uppgifter, exempelvis mat, vatten, ammunition och drivmedel. Med våra sjukvårdsförmågor tar vi hand om de skadade och med våra transportförmågor ser vi till att förbanden kommer till rätt plats vid rätt tidpunkt.

Trängregementet utbildar, utvecklar och leder logistikförband. Förband som är omedelbart användbara vid insatser, såväl nationella som internationella.
Vid Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola, som utbildar logistikofficerare för hela Försvarsmakten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 augusti 2021
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet – TrängR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-09-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan