Controller till Högkvarteret Stab

Om tjänsten

Högkvarteret påbörjar nu rekrytering för att förstärka ekonomifunktionen och söker en Controller till ekonomisektionen vid HKV STAB.

HKV STAB är navet i Högkvarteret med ett stort ansvar för förbandets dagliga verksamhet. Här samlas funktionerna för förbandets personal, säkerhet, ekonomi, logistik och fastighetsskötsel.

Försvarsmakten är inne i en period av tillväxt för att stärka den operativa förmågan vilket ställer krav på mer precisa analyser och planering samt uppföljning av ekonomin.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du leder och samordnar arbetet med planering, styrning, uppföljning och återrapportering inom ditt ansvarsområde av högkvarterets ekonomi. Du genomför analyser, kontroller och avstämningar samt ger stöd och utbildning inom ekonomitjänst. I det dagliga arbetet har du även en stöttande roll mot verksamheten och nära samarbete med övriga på högkvarteret och staben. Utveckling av arbetsmetoder och processer blir också en del av dina arbetsuppgifter. Du kommer medverka och ta fram beslutsunderlag för styrning. Som controller på HKV STAB rapporterar du till ekonomichefen.

I nära samarbete med dina kollegor skapas den helhet som utgör högkvarterets ekonomitjänst. 

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi erbjuder en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och en verksamhet med stor variation och hög komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål.
 • Träning som arbetsuppgift – tre timmar träning i veckan på arbetstid och du får träningskläder av arbetsgivaren. Samt ersättning för träningsskor och vissa startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28–35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning med inriktning ekonomialternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig
 • Minst tre års aktuell och relevant erfarenhet som controller eller liknande arbetsuppgifter
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Goda kunskaper i Excel

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i affärssystem, företrädesvis PRIO/SAP
 • Erfarenhet som controller eller liknande arbetsuppgifter inom Försvarsmakten

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har sinne för detaljer och som är noggrann och analytisk. Du en lagspelare som presterar med hög kvalité, även under perioder med hög arbetsbelastning. Du har förmåga att ur stora mängder data förmedla relevant information på ett begripligt sätt. Du ser möjligheter i utmaningar och delar med dig av dina kunskaper. Vi söker dessutom en utvecklingsorienterad person.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Placering

Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens Högkvarter på Lidingövägen 24.

Tjänsten är tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Övrig information

Arbetsort är Stockholm.

Tjänsten är tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av

Ekonomichef (Sektionschef ) Rima Hadad, rima.haddad@mil.se

Fackliga representanter

SACO HKV, Camilla Robertsson

OFR/O HKV, Arne Nilsson

OFR/S, Kjell Tetzlaff

SEKO HKV, Lise-Lotte Larsson

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-24. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 augusti 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-09-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan