Logistiksoldat, GSS/K, till 1.Logstödsplutonen

Om tjänsten

Vill du jobba i en inspirerande miljö med fokus på utveckling? Vi söker nu Kock/mekaniker/logistiksoldater till Marina Logistikkompaniet och 1.Logistikstödsplutonen.

Arbetet inom plutonen är fullt av utmaningar, vi erbjuder ett omväxlande och varierande arbete där ingen dag är den andra lik vilket också gör att vi har roligt tillsammans.
Våra uppgifter och kompetenser är efterfrågade och ju mer vi övar och verkar i vår skarpa miljö ju bättre blir vi.
Nu behöver vi utöka vår pluton och hoppas på att det är just du som söker till oss!

Befattningen erbjuder
Om du är nyfiken, social och tycker att logistik och är spännande, kan detta vara ett yrke för dig.
Vi hoppas på att du tänker brett, har lätt för att prioritera och lätt för att växla mellan olika uppgifter som vår verksamhet kan komma att kräva av dig.

Du kommer att samarbeta med olika aktörer både inom och utanför Försvarsmakten men även att reagera och agera självständigt därför är vi måna om att du är en ansvarstagande lagspelare och nyfiken att alltid sträva efter att göra ditt bästa.

Om enheten
Logistikkompaniet tillhör krigsförbandet Marinbasen och verkar över tid från marinens örlogshamnar i Karlskrona och Berga. Kompaniet kan även verka från tillfälliga bastjänstområden, dit marina förband blivit hänvisade för att få logistikstöd.

Logistikstödsplutonen, som är en del av Logistikkompaniet, ansvarar för att försörja understödda förband med förnödenheter, transporter, upprätta och driva till exempel drivmedelsplats, arbets- och förläggningsutrymmen samt kokplats vid tillfälliga grupperingsplatser och terminalplatser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som fältkock ingår du i kokgruppen och har till uppgift att kunna försörja eget förband med lagad mat så att förbandet kan upprätthålla högt stridsvärde. Arbetet innefattar även understöd till plutonens övriga verksamhet.

Som försörjningssoldat ingår du i transportgrupp som har till uppgift att transportera förnödenheter till marinens alla delar, bl a drivmedel, ammunition och livsmedel. För att kunna genomföra dessa uppgifter används olika typer av fordon som tunglastbil, truck och hjullastare.

Som mekaniker har du huvuduppgifter som är inom teknisk tjänst och ansvarar för drift, underhåll och till viss del reparation av förbandets fordon och materiel. Arbetet innefattar även understöd till plutonens övriga verksamhet.

Gemensamt för samtliga befattningar är du kommer att med hjälp av lastbil förflytta och transportera förbandets materiel. Du kommer även att få möjlighet att utveckla och vidmakthålla dina soldatförmågor.

Kvalifikationer

 • Svensk medborgarskap
 • Körkort klass B
 • Genomförd GMU/GU/ VPL
 • Du har lägst två- eller treårig gymnasieutbildning inom fordonsteknik, inriktning fordon eller annan utbildning/kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav
 • Acceptans att delta i internationell verksamhet

Meriterande

 • Militärt förarbevis tung lastbil och/eller körkort klass C
 • Militärt förarbevis tungt släp och/eller körkort klass CE
 • Kran och/ eller truckförarbevis
 • ADR-behörighet
 • Tidigare erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens materiel och fordon
 • Tidigare erfarenhet av underhåll och reparationer på tunga fordon
 • Militärutbildad Kock
 • Kunskaper inom Specialkost
 • Sjukvårdsutbildning

Personliga egenskaper
En förutsättning för goda resultat i arbetet är att du är bra på att samarbeta, är flexibel och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, social och lätt för att växla mellan olika uppgifter som vår verksamhet kan komma att kräva av dig.
Vi hoppas på att du tänker brett, har lätt för att prioritera och tycker att logistik är spännande och förstår vikten av att leverera kvalitet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär provanställning i 6 månader och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år.
Individuell lön enligt Försvarsmaktens avtal.
Tillträde efter överenskommelse.
Bemanningsort: Karlskrona.

Upplysningar om befattningen
Chef för 1.Logistikstödsplutonen Emma Harboe, tel. 073-4392773.

Information om rekryteringsprocessen
HR-generalist Ida Bergström tel. 0766-113083.

Fackliga företrädare
Officersförbundet, Urban Nyman, tel. 0455-867 56, 073-089 01 96,
Försvarsförbundet, Jan Wasberg, tel. 070-6261817,
SEKO, Jan-Anders Nilsson, tel. 0457-47 16 18, 070-815 22 56,
SACO, Birgitta Strauss, tel. 070-812 00 30, SACO-S-FM@mil.se .

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 augusti 2021
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan